dolenjska

Prva diplomantka in četrt stoletja foruma odličnosti

15.4.2013 | 14:40 | B. B.

Annmarie Gorenc Zoran in Boris Bukovec. (Foto: B. B.)

Annmarie Gorenc Zoran in Boris Bukovec. (Foto: B. B.)

Fakulteta je danes javno predstavila tudi svojo novo grafično podobo, ki je, kot pravijo, usklajena s podobo logotipa bodoče univerze v Novem mestu. (Foto: B. B.)

Fakulteta je danes javno predstavila tudi svojo novo grafično podobo, ki je, kot pravijo, usklajena s podobo logotipa bodoče univerze v Novem mestu. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Na novomeški Fakulteti za organizacijske študije so v tretjem letu izvajanja študijskih programov z letošnjo pomladjo dočakali tudi prvi uspešen zaključek študija. Pred kratkim je namreč zagovor magistrske naloge z naslovom Vpliv stresa na absentizem in odličnost posameznika uspešno prestala Petra Gatej.

Kot sta na današnji novinarski konferenci povedala dekan Boris Bukovec in prodekanka Annmarie Gorenc Zoran, bo do konca leta, ko načrtujejo slovesno podelitev diplom, magistrskih in celo nekaj doktorskih nazivov – slednji bodo prvi doktorji znanosti na kateri od novomeških fakultet – študij uspešno končalo še kakih deset od približno 150 študentov. Vsi so že zaposleni, saj fakulteta za zdaj izvaja le izredni študij, skoraj tretjina, 42, pa jih prihaja iz Krke.

Ob tej priložnosti je Bukovec predstavil tudi program jubilejnega, že 25. Foruma odličnosti in mojstrstva, ki bo 22. maja na Otočcu, fakulteta pa ga organizira skupaj z Društvom ekonomistov Dolenjske ter v sodelovanju s še petimi drugimi partnerji.

Dobitnika letošnje velike nagrade odličnosti in mojstrstva za zdaj še nočejo razkriti, povedali so le, da gre za nagrajenko.

Letošnji posvet bo potekal pod naslovom Sproščanje človekovih ustvarjalnih potencialov, na to temo se bodo na okrogli mizi pogovarjali nekateri od dosedanjih dobitnikov nagrad odličnosti (France Bernik, Lučka Kajfež Bogataj, Miro Cerar st. in Janez Gabrijelčič). Slavnostni govornik na srečanju bo predsednik SAZU Jože Trontelj, v popoldanskem delu, ki naj bi se razvil v odprto debato, pa bo o aktualni temi spregovorilo še nekaj predavateljev.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava