FOTO: Visoki obiskovalci v OŠ Dragotin Kette odigrali tekmo

5.4.2013 | 09:30

Foto: Drago Perko

Foto: Drago Perko

FOTO: Visoki obiskovalci v OŠ Dragotin Kette odigrali tekmo

Novo mesto - Košarkarji Krke so včeraj ponovno del svojega časa namenili obisku ene od ustanov, ki delujejo v lokalnem okolju. Tokrat so se odpravili na OŠ Dragotin Kette, ki se nahaja v neposredni bližini dvorane Leona Štuklja.

Kot je znano, je OŠ Dragotina Ketteja namenjena izobraževanju otrok in mladostnikov z motnjami v duševnem razvoju. Šola izvaja tri programe: prilagojeni izobraževalni program z nižjim izobrazbenim standardom, posebni program vzgoje in izobraževanja in program doma za učence. V šolo je trenutno vpisanih 98 učencev (približno tretjina v posebni program, dve tretjini pa v program z nižjim izobrazbenim standardom), polovica slednjih pa je pozdravila Erjona Kastratija, Eda Murića, Smiljana Paviča in trenerja Gašperja Potočnika, ki so se družili z mladimi, za nameček pa so odigrali tudi pravo tekmo.

Kot so sporočili iz kluba, so se učenci razveselili košarkarjev, za katere so pripravili kopico vprašanj. Tako so morali pojasniti, kdaj so se začeli ukvarjati s košarko, kdo je njihov vzornik in kako jim gre v tej sezoni. Mlade so tudi to pot razveselili z mandarinami in majicami, ki so jih prejeli najbolj natančni in pogumni pri metu za tri točke.

Sledila je še ekshibicijska tekma med zasedbo učencev in košarkarji Krke, ob koncu pa so igralci na čelu s trenerjem Potočnikom podelili številne avtograme, mlade pa povabili, da se udeležijo katere izmed tekem, ki v Novem mestu sledijo do konca sezone. Košarkarji so v spomin dobili poseben plakat, ki so ga pripravili učenci posebej za njih, po novem pa bo krasil steno klubske ordinacije v dvorani Leona Štuklja.

S tem za novomeške košarkarje še ni konec humanitarnih akcij v tem mesecu, saj se bodo sredi aprila udeležili tudi Tedna humanosti in prostovoljstva, ki ga tradicionalno prireja glavni sponzor kluba, tovarna zdravil Krka, so še navedli v sporočilu za javnost.

M. M., foto: Drago Perko

Galerija

Komentarji (2)

5.4.2013Ocenidrummer 
Vse lepo in prav. Pohvalno! Ampak... Smiljan, naslednjič ko vidim tvoj avto parkiran na prostoru namenjenemu invalidom, slikam in pošljem medijem. Ne norčuj se.
5.4.2013Oceniviktor 
pa sej je meu meglenke pržgane ob 12-ih popoldan. sej to zadostuje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava