FOTO: Domačim badmintonistom štiri zmage

21.10.2012 | 16:15

FOTO: Domačim badmintonistom štiri zmage
FOTO: Domačim badmintonistom štiri zmage

Mirna - Na Mirni in v Trebnjem je od četrtka do danes potekal že 18. mednarodni mladinski in otroški turnir v badmintonu, kot je že tradicija pa so domači badmintonisti v močni mednarodni konkurenci nastopili zelo uspešno in dosegli štiri zmage. Največjo težo ima seveda zmaga Mitje Šemrova v igri dvojic v paru z Avstrijcem Simonom Rebhandlom v kategoriji do 19. leta, kjer je turnir štel tudi za evropsko in svetovno jakostno lestvico, zlate medalje pa so osvojili še Julija Kolenc v dvojicah v kategoriji do 13. leta in Ema Cizelj v kategoriji do 15. leta med posameznicami in v dvojicah, kjer je igrala s Kočevko Lio Šalehar, ki je med posameznicami osvojila srebro.

V domačem klubu so upravičeno največ pričakovali od Mitje Šemrova, ki je v kategoriji do 19. let, na evropski lestvi osmi na v igri moških parov in dvajseti med posamezniki. Prav med posamezniki tokrat ni imel sreče, saj ga je že v četrtfinalu izločil Francoz Ruben Jille, v igri mešanih parov sta se s Kajo Stankovič uvrstila v polfinalein osvojila bron, med tem ko sta bila med fantovskimi dvojicami z Avstrijcem Simonom Rebhandlom suverena in tudi v finalu gladko premagala nemški par Klein-Müller.

Tudi v mlajših kategorijah so bili prireditelji lahko zadovoljni z uspehom domačih igralcev. Poleg omenjeni so medalje osvojili  - v kategoriji do 13. leta je bil Anej Cizelj med posamezniki in med dvojcami tretji, Julija Kolenc je bila med posameznicami prav tako tretja, poleg tega pa sta v kategoriji do 15. leta v polfinalih nastopila in na koncu osvojila tretje mesto Domen Laznik med posamezniki in Nika Arih v igri dvojic.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava