Zakaj še vedno "vsaka sedma ženska pade po stopnicah"?

14.3.2012 | 10:40

U3 - Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica

Marija Jazbec, predsednica U 3 Sevnica

Marija Jazbec, predsednica U 3 Sevnica

U 3 Sevnica na občnem zboru

U 3 Sevnica na občnem zboru

Štefan Senica je spregovoril o finančnem poslovanju.

Štefan Senica je spregovoril o finančnem poslovanju.

Ženski pevski zbor U3nek

Ženski pevski zbor U3nek

Sevnica - Med 45 Univerzami za tretje življenjsko obdobje v Sloveniji je društvo U 3 Sevnica z okrog 200 člani med aktivnejšimi. Kot je povedala na včerajšnjem občnem zboru njegova predsednica Marija Jazbec, je bilo na 20 kvalitetnih predavanjih v sevniški kulturni dvorani v preteklem študijskem letu od 80 do 100 študentov oz. slušateljev.

Sicer je bilo spomladi vpisanih 212 članov, jeseni je njihovo število naraslo na 218. Trend naraščanja članstva je razveseljiv, saj kaže, da so vsebine dejavnosti U 3 Sevnica dovolj raznovrstne. Delujejo številni krožki (slikarski, ustvarjalni, fotografski…), tečaji (računalništva, angleščine, italijanščine) in delavnice (ročna dela, aerobike, gibanje za zdravje…), kjer se prepletajo vseživljenjsko učenje za starejše z druženjem, ki omogoča tudi ohranjanje stika z mlajšimi generacijami, je najboljše zdravilo zoper osamelost, bogati življenje in osrečuje.

Ta pozitivna energija se je pokazala tudi med včerajšnjim nastopom ženskega pevskega zbora U3nek pod vodstvom Franca Bastardija.

Marija Jazbec je ob tem spomnila na aktualnost 8. marca - mednarodnega praznika žena, ki po njenem nikakor ne sme biti dan pijančevanja, temveč kvečjemu premisleka, zakaj pri nas še vedno "vsaka sedma ženska pade po stopnicah" in tako posredno opozorila na prikrito družinsko nasilje, kjer so žrtve najpogosteje ženske in otroci.

Člani U 3 Sevnica radi hodijo na ekskurzije in obiskujejo gledališke predstave. 27. marca si bodo ogledali Luko Koper, v aprilu, ko se bodo pogovarjali tudi s sevniškim županom Srečko Ocvirkom, pa načrtujejo dvodnevno ekskurzijo v Beograd. Letošnje študijsko leto bodo zaključili s srečanjem na Lisci, kamor jih je lani polovica prišla peš.

Tudi lani so dobro gospodarili. Po besedah Štefana Senice so imeli okrog 19.400 evrov prihodkov in 2.798 evrov dobička, kar je nekoliko več, kot so dobili od občine in donatorjev. Na bančnem računu je ostalo 8.840 evrov, zato bodo zlahka pokrili nekoliko manjši finančni plan za leto 2012, ki znaša 18.600 evrov.

Občni zbor so zaključili z ogledom fotografij preteklega delovanja in zakusko.

Besedilo in foto: Pavel Perc

Galerija

Komentarji (2)

15.3.2012Ocenipero 
Tudi babnice tepejo dedce oz. copate in izvajajo družinsko nasilje!To sem prebral te dni tudi na vašem portalu, da so dvema moškima in eni ženski prpepovedali približevanje partnerju oz. družini...
15.3.2012Ocenikhmm... 
A se ne zdi piscu tega članka, da naslov niti malo ne pristoji vsebini članka. Mogoče je Pavle želel le pritegniti pozornost ? pero pa vseeno, očitno članka ni prebral.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava