Mercator bo gradil še en center

15.3.2011 | 14:20

Kjer je bil nekoč CGP, bo konec prihodnjega leta nov Mercatorjev center. (Foto: I. N.)

Kjer je bil nekoč CGP, bo konec prihodnjega leta nov Mercatorjev center. (Foto: I. N.)

Novo mesto - Po nedavni otvoritvi nakupovalnega središča Qlandia v Novem mestu so otvoritev nakupovalnega centra danes napovedali v družbi Mercator. Ta je namreč z gradbenim podjetjem CGP iz Novega mesta podpisal predpogodbo za izgradnjo in nakup novega trgovskega centra MC Novo mesto, ki bo tako poleg Cikave že drugi njihov center v dolenjski prestolnici. Odprli naj bi ga predvidoma konec leta 2012.

Novi Mercator center se bo razprostiral na nekaj več kot 38.000 m2 velikem zemljišču ob zahodni vpadnici v Novo mesto v predelu Bučne vasi, v neposredni bližini trgovskega kompleksa BTC, in bo imel skoraj 13.000 m2 trgovskih površin. Kupcem bo na razpolago 432 parkirnih mest, od teh jih bo več kot 100 nadkritih, so zapisali v sporočilu za javnost.

Kot so za Dolenjskilist.si potrdili v Mercatorju, bodo nov center zgradili tik ob bučenskem krožišču, torej tam, kjer je bil prej prav CGP. Podrobnosti predpogodbe sicer še niso znane.

V nakupovalnem centru bodo prodajalne Mercatorjev hipermarket, ki bo zavzel približno 30 odst. trgovskih površin, športna prodajalna Intersport, tekstilna prodajalna Modiana, Beautique in potovalna agencija M Holidays, zagotovljena pa bo tudi pestra ponudba drugih izbranih ponudnikov blaga in storitev v 35 lokalih, oziroma na površini dobrih 5.500 m2. Za te lokale Mercator zdaj išče poslovne partnerje za gostinsko dejavnost (restavracija, kava bar, slaščičarna), prodajo tehnike in opreme za dom, tekstila, obutve, otroškega programa, hišnega tekstila, vse za male živali, nakita in modnih dodatkov, drogerijskih izdelkov, darilnega programa, telefonije, za knjigarno in papirnico, zlatarno, optiko, čokoladnico, banko in druge finančne storitve, frizerski salon, za prodajo in popravilo ur ter za druge izvirne in zanimive dejavnosti.

M. M.

Komentarji (45)

15.3.2011OceniMitja 
Tole je pa odlično, ravno te vrste objektov manično primanjkuje v tej svetovni dolenjski prestolnici. Odlično novi merkatorjev vele center in še 2 X Lidl in 2 X Hoffer. To se bo nakupovalo, komaj čakam?
15.3.2011OceniSimon 
Kje pa je kakšnen Bauhause, OBI, ali BAUMAX z gradbenim materialom in tehnično robo!?!?! Ne moreš verjet!
15.3.2011OceniPetra 
Se strinjam s Simonom, edino kar še manjka v NM je gradbeni material in tehnična roba (Bauhaus, Obi), prav tako obvezno manjka Interspar restavracija. To je v Qulandiji čisto zgrešeno, da tega niso predvideli. Drugače pa je moje mnenje, da je Qulandija zelo skromna in nič posebnega, bi lahko šli Citypark v LJ pogledat, to je center ne pa naša Qulandija.
15.3.2011Oceninovo mesto 
Petra se strinjam, tale Qlandia ni nč posebnga.
15.3.2011Ocenikitty 
V tej Qlandiji cel kup trgovin, pa NIČ pametnega za kupiti, Res razočarana nad ponudbo. H&M, Sportina, pa še kaj - le senca ponudbe, ki jo dobiš v LJ. Nobene trgovine za dom, skoraj vse trgovine so namenjene oblačilom. Gostinska ponudba - premalo za tako velik center. Slabo, slabo....Upam, da bo Mercator izbral kvalitetnejše in zanimivejše najemnike lokalov. Če ne bomo pa še hodili v LJ, tako kot do zdaj.
15.3.2011OceniAnton 
Ah, dejte no. Merkator je pogruntal pravo tržno nišo. Tam so Cigani blizu oni majo pa dnar. Bote vidli, polna štacuna jih bo z natrpanimi vozički. Pa še v Qulandijo ne bojo pol hodili. To je bil dogovor sto posto.
15.3.2011Ocenigoran 
A dejto no dejte, zakaj pa rabimo toliko teh nakupovalni centrov. Al NM je mala vas, kaj vam pa je? Pa še te trgovine oz. centri so neenakomerno porazdeljeni. Pejte pogledat Šmihel pa Košenice in okolico, nikjer nobene trgovine ničesar jasno razen Vite, to se pa itak ve za koga je. A tu v Bršljinu pa trgovina na trgovino in jasno še nove in nove trgovine. Res brezveze, kaj to zidate, itak jih bo pol propadlo.
15.3.2011OceniMIKI 
ŠPAR ponuja tudi kosila za upokojence v 100 km odaljeni restavraciji. Dolenjci pa bomo samo še praznovali in se obdarovali,ker vtem centru lahko kupuješ samo obleke in darila.Naložba je bila zelo nujna.
16.3.2011Ocenidelavec 
Namesto da bi odprli kakšno tovarno, kjer bi lahko kaj proizvajali in služili odpirajo trgovine, ko pa tako ni kupne moči. Res je, da lahko kupujejo samo še cigani (ti imajo denar), delavci in upokojenci pa imajo le za položnice in jim trgovski centri prav nič ne koristijo. Pa veliko užitkov pri kupovanju vam želim!
16.3.2011Ocenikrneki 
Šmihel, Regrča vas, Košenice - ene, ampak res ene večje trgovine ni tam.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava