dolenjska

Šest občin dobilo denar za širokopasovno omrežje

14.2.2011 | 12:35 | M. Ž.

Foto: M. M.

Foto: M. M.

Mokronog - Konzorcij šestih občin - Šentrupert, Žužemberk, Sevnica, Trebnje, Mirna Peč in Mokronog-Trebelno, slednja je tudi nosilna občina projekta - je na razpisu ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj za projekte gradenj, upravljanja in vzdrževanja odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij v lokalnih skupnostih dobil največ točk in dobrih 14,6 milijona nepovratnega denarja.

»Zelo smo zadovoljni, saj so nam odobrili celotni projekt, ki smo ga prijavili. V šestih občinah bo tako do širokopasovnega omrežja lahko v kratkem času prišlo kar 5.585 gospodinjstev na območjih, kjer ponudniki teh storitev niso izrazili komercialnega interesa,« je povedala Mojca Pekolj, vodja projekta in direktorica občinske uprave občine Mokronog-Trebelno.

Rezultate javnega razpisa za gradnjo širokopasovnih omrežij sta danes na novinarski konferenci predstavila minister za visoko šolstvo Gregor Golobič in Mojca Jarc, vodja sektorja za informacijsko družbo. Z izbranimi petimi projekti po prvem odpiranju vlog na omenjeni razpis bodo tako dostop do odprtega širokopasovnega omrežja omogočili 13.497 gospodinjstvom na območju belih lis. Za drugo odpiranje vlog, ki bo 28. aprila letos, pa od skupno 37,1 milijona razpisanega denarja ostaja na voljo še 344.340 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (40)

14.2.2011Ocenibrez 
Barvo!
14.2.2011Ocenimarkom 
kaj janševci še niste vdarili po golobiču
14.2.2011OceniCvetko 
Super! Bravo!
14.2.2011Oceniburi 
A je možno kje dobit te projekte na vpogled oz. ali kdo ve, kje naj bi se ta OŠ omrežja gradila?
14.2.2011OceniMarko 
Ko bi znalo še Novo mesto kaj takega pridobit
14.2.2011Oceniniče 
kdaj bo kaj takega pricurljalo v ČRNOMELJ
14.2.2011Ocenirudi 
Še dobro da je projekt vodila občima Mokronog. Če bi ga Povšič in Kastelic bi dobili konjsko figo. Bravo Mokronog. Bi vas prosili še za kakšen kulturni dom?
14.2.2011Ocenirudi 
Še dobro da je projekt vodila občima Mokronog. Če bi ga Povšič in Kastelic bi dobili konjsko figo. Bravo Mokronog. Bi vas prosili še za kakšen kulturni dom?
14.2.2011OceniAnton 
A to pomeni, da je Pokolpje izpadlo iz razpisa? Če je temu tako, sem zelo žalosten, razočaran in jezen hkrati.
14.2.2011OceniHelper 
Vem, da je tudi občina šmarješke toplice se potegovala za ta sredstva, vendar tako kot vsepovsod drugje niso sposobni dobiti nič. Ne morejo se zmenit za križišče-krožišče, ne morejo sprejeti prostorskega plana... Skratka sami nesposobneži za katere se ne čudim, da tudi tukaj niso dobili sredstev!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava