Premoženje Preventa ostaja brez kupcev

21.12.2010 | 06:30

Foto: R. B, arhiv DL

Foto: R. B, arhiv DL

Mirna, Slovenj Gradec - Premoženje podjetja Prevent avtomobilski deli na Mirni in v Mežici, ki ga v okviru stečajnega postopka prodaja stečajni upravitelj podjetja Grega Erman, ostaja neprodano. V roku za oddajo ponudb, ki se je iztekel včeraj dopoldne, ni bila oddana nobena ponudba, je povedal Erman.

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je sklep o prodaji premoženja v Mežici izdalo 22. septembra. Predmet prodaje sta bili dve nepremičnini in osnovna sredstva po izhodiščni ceni 713.800 evrov. Sklep o prodaji premoženja na Mirni je sodišče izdalo dan kasneje, predmet prodaje na tej lokaciji pa so bile tri nepremičnine ter osnovna sredstva in rezervni deli po izhodiščni ceni 3,14 milijona evrov.

Kakšna bo nadaljnja strategija prodaje premoženja podjetja Prevent avtomobilski deli, ki je v stečaju od 9. avgusta letos, za zdaj še ni znano, je še povedal Erman. Od avgusta je v stečaju tudi krovna družba, podjetje Prevent Global, obe ključni družbi v skupini Prevent pa sta zaposlovali 1260 delavcev.

V okviru stečajnega postopka obeh družb so upniki v roku skupno prijavili za okoli 102 milijona evrov terjatev, od tega okoli 70 milijonov evrov do Globala. Stečajna upravitelja obeh družb imata po podaljšanju roka do 9. januarja prihodnje leto čas, da preverita prijavljene terjatve.

STA, M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava