kronika

Ropar s pištolo oplenil pošto v Brestanici

16.12.2010 | B. B.

Simbolna slika.

Simbolna slika.

Brestanica - Včeraj16.45 in 16.50 uro je zamaskirani storilec, domnevno oborožen s pištolo ali pištoli podobnim predmetom, oropal pošto v Brestanici in odnesel nekaj tisoč evrov gotovine, so zvečer sporočili iz PU Krško. Ropar je kraj dejanja zapustil v neznani smeri, intenzivna policijska akcija pa še poteka.

Kot so sporočili s PU Krško je ob 16.50 Operativno komunikacijski center Policijske uprave Krško na interventno številko 113 prejel klic, da je bila v Brestanici oropana pošta. Zamaskirani storilec naj bi prišel na pošto s pištolo, zahteval denar, pobrala za nekaj tisoč evrov gotovine, nato pa izginil v noč.

Na kraj in v okolico je bilo napotenih več policijskih patrulj, o dogodku so bili obveščeni vsi mejni prehodi in sosednje policijske uprave. Kriminalisti so opravili ogled kraja in o primeru obvestili preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca.

V ropu sicer ni bil nihče poškodovan, uslužbenke so ravnale prisebno, v poslovalnici pa je bila v času ropa ena stranka, sporočajo iz PU Krško. Osumljenec naj bi bil moški, visok okoli 170 centimetrov, vitek ali celo izrazito suh in zamaskiran.

Možno je, da se je osumljenec zadrževal na kraju oziroma v bližini že prej in opazoval objekt ter počakal na ugodno priložnosti za izvršitev dejanja. Policisti zato pozivajo morebitne očividce, ki bi v bližini brestaniške pošte v kritičnem času opazili osebo danega opisa, naj o tem in drugih koristnih podatkih obvestijo policiste na številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

‹ nazaj

Komentarji (2)

16.12.2010Oceniškocjanc 
Kozla se mi od tega Dolenjca. Slika Brestanice pa kar iz Škocjana, ki je simbolna za poštne rope. Pa pošljite Nad novinarko Markljevo še v Brestanico.
16.12.2010Oceniškocjanc 
Kozla se mi od tega Dolenjca. Slika Brestanice pa kar iz Škocjana, ki je simbolna za poštne rope. Pa pošljite Nad novinarko Markljevo še v Brestanico.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava