Plesna skupina Harlekin praznuje 20 let

13.12.2010 | 10:35

Plesna skupina Harlekin praznuje 20 let

Šentjernej - Dve desetletji sta minili, odkar je skupina zagnanih plesalk iz Kostanjevice na Krki prosila domačinko Lucijo Kuntarič, da je pripravila koreografijo za ples za pustno predstavo. Iz tega nastopa se je rodilo Plesno društvo Harlekin, ki je v prvotni zasedbi delovalo kar 8 let, samo v zadnjem letu skupnega druženja so imele plesalke kar 60 nastopov.

V dvajsetih letih je postal Harlekin velika družina ljubiteljev plesa, ki združuje plesalce različnih starosti, od malčkov, ki se srečujejo s prvimi plesnimi koraki, malo starejših malčkov, ki se že spoznavajo z raznimi plesnimi tehnikami, osnovnošolcev, srednješolcev … Plesali so na številnih slovenskih odrih in tekmovanjih.

Torta za 20 let!

Torta za 20 let!

Jubilej so plesalci obeležili z dvema predstavama. Prva je bila v soboto, 4. decembra, z naslovom One v meni, ki je plod lastnega ustvarjanja in plesnega znanja devetih mladih plesalk, druga pa se je zgodilavčeraj s plesno pravljico Pekarna Mišmaš po literarni predlogi Svetlane Makarovič, koreografija pa je bila delo Dušanke Požgaj ter Lucije Kuntarič in Ide Rangus.

Mladi plesalci, bilo jih je več kot 50, so navdušili do zadnjega kotička polno dvorano Kulturnega centra Primoža Trubarja v Šentjerneju, bučen aplavz pa je požela tudi ustanoviteljica društva, gonilna sila in idejna vodja Harlekinov Lucija Kuntarič. 

Nekaj utrinkov z včerajšnje predstave v galeriji.

Plesna skupina Harlekin praznuje 20 let

T. J. G.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava