dolenjska

Tudi Trebanjci za akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu!

6.2.2010 | 08:30 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv Lokalno.si)

ilustrativna slika (Foto: arhiv Lokalno.si)

Trebnje - Kot smo poročali, bo 17. aprila letos v Sloveniji potekala največja organizirana prostovoljna ekološka akcija, poimenovana Očistimo Slovenijo v enem dnevu! V akcijo se namerava vključiti tudi občina Trebnje z vsemi 13 krajevnimi skupnostmi in vsemi aktivnimi društvi, ekošolami in posamezniki, ki jim ni vseeno, v kakšnem okolju živimo, sporočajo z občine. Trebanjski župan Alojzij Kastelic je imenoval občinski koordinacijski odbor v sestavi: Alojzij Kastelic, Jože Povšič, Marjan Peter Pavlin, Vinko Ribič, Stanko Gojkovič, Gorazd Marinček in predstavnik Komunale Trebnje.

Prostovoljci bodo do pomladi po vsej občini iskali divja odlagališča in jih locirali na zemljevidu, spomladi oz. 17. aprila pa bodo s čistilno akcijo ta divja odlagališča tudi odstranili. Poleg tega bodo očistili tudi okolice šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti.

Vse o projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu! najdete na spletnih straneh akcije, za morebitne dodatne informacije pa lahko pokličete trebanjskega občinskega inšpektorja Vinka Ribiča na gsm številko 031/379-243, so še sporočili iz občine Trebnje.

‹ nazaj

Komentarji (4)

6.2.2010OceniDabo 
Fantastična pogruntavščina.(Povšičeva???)Divja odlagališča lahko sanirate T A K O J !Gradbeni materijal,bela tehnika.... 17.aprila bo pa maximalno 30 občanov dobilo vreče in veselo na delo!Imamo pa dober izgovor,da povabimo medse drugače misleče"občane";stanovalce Ford servisa,gostilna Cugelj,rome(cigane)...Mislim....
6.2.2010OceniGorazd Marinček 
Vabim vas na www.ocistimo.si in s te strani na geopedia.si. Namen je poleg čiščenja popisati vsa odlagališča. Vabljeni vsi za pošiljanje podatkov o lokacijah odlagališč, o tem kaj in koliko je na njih, o dostopnosti. Lahko jih vnašate na zemljevid (primer pri Velikem Gabru). Bodimo graditeljski(brez gradbenih odpadkov)dobrohotni in strpni.
6.2.2010Ocenikrajan 
Ja res odlična akcija samo Dabo pr tem bo ostalo stanovalci-***bojo pa še zmer svinjal....
7.2.2010Ocenihudeje26 
OD TU KJER JE TA SLIKA ni genija,ki bi lahko ta kraj lahko očistil v enem dnevu.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava