dolenjska

Janez Gartnar postal častni občan

9.6.2008 | 09:35 | J.A.

Od leve proti desni: Janez Gartnar, župan Kastelic, Brane Selan, Jože Mandelj in Dragica Hazdovac.(Foto: J.A.)

Od leve proti desni: Janez Gartnar, župan Kastelic, Brane Selan, Jože Mandelj in Dragica Hazdovac.(Foto: J.A.)

Trebnje - Sinoči je na akademiji ob spominskem dnevu občine Trebnje, Baragovem dnevu, župan Alojzij Kastelic podelili priznanja, ki so si jih letos prislužili: Brane Selan za predano delo v Krajevni skupnosti Sela Šumberk, Dragica Hazodvac za številne predstave, ki jih je kot učiteljica pripravila na Osnovni šoli Mirna, Jože Mandelj za dolgoletno delo v Krajevni skupnosti Mirna, častni občan je postal Janez Gartnar, upokojeni sodnik in ustanovitelj Galerije likovnih samorastnikov v Trebnjem.

Na slovesnosti so se spomnili dveh velikih imen trebanjske zgodovine, Friderike Ireneja Barage in lani preminulega Alojzija Šuštarja, za katerega je slavnostna govornica, poslanka Marjetka Uhan, med drugim dejala, da je v času osamosvojitve veliko pripomogel k temu, da so druge evropske države priznale Slovenijo, med prvimi tudi Vatikan.

V programu, ki ga je povezoval Marko Šalehar, so nastopili odlični glasbeniki, učitelji na Glasbeni šoli Trebnje, ki jim je uspelo navdušiti številno publiko, med katero ni manjkalo pomembnih cerkvenih dostojanstvenikov.

Po akademiji se je srenja preselila v Baragovo galerijo, kjer je novomeški škof Andrej Glavan odprl razstavo o delu in življenju Alojzija Šuštarja, ki jo je pripravil vodja Nadškofijskega arhiva v Ljubljani dr. France Martin Dolinar.

‹ nazaj

Galerija (9)

David Kocijan
Boris Bizjak
Žarko Živkovič
Novomeški škof Andrej Glavan je odprl razstavo.
France Martin Dolinar je pripravil razstavo o Šuštarju.
Na razstavi je veliko dokumentov, ki kažejo na to, da je bil Šuštar vse življenje povazan z rodnimi kraji.
Med publiko so bili tudi predstavniki mlajše generacije.
Janez Gartnar postal častni občan
Marko Šalehar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava