Podjetje leta

 

Na Dolenjskem listu smo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine, GZS Posavsko gospodarsko zbornico in s strateškim partnerjem Prvo bonitetno agencijo – EBONITETE.SI izbrali najboljšo dolenjsko-posavska podjetja v letu 2022.

V akciji, s katero smo želeli povečati prepoznavnost regijskega gospodarstva, izpostaviti dobra podjetja v jugovzhodni Sloveniji in Posavju ter dati spodbudo podjetniški naravnanosti v regiji, je strokovna komisija na podlagi analize kazalnikov uspešnosti poslovanja, ki so jo za podjetja s sedežem v jugovzhodni Sloveniji in Posavju pripravili v Prvi bonitetni agenciji – EBONITETE.SI, določila zmagovalce po kategorijah, vezanih na velikost podjetja, bralci pa so izbirali podjetje, ki je najboljše po njihovem mnenju.

Zmagovalci

  • V kategoriji MIKRO IN MAJHNIH podjetij je zmagovalec Oftalmo, Očesni center Preskar, zasebni medicinski center zakoncev Petra in Andrejke Preskar iz Novega mesta.
  • Komisija je v kategoriji SREDNJE VELIKIH podjetij izbrala družbo Willy Stadler iz Krškega, ki sodi med vodilne svetovne ponudnike delno ali popolnoma avtomatiziranih naprav za ločevanje in reciklažo odpadkov.
  • Med VELIKIMI podjetij je dolenjsko-posavsko podjetje leta postala novomeška Krka, mednarodna farmacevtska poslovna skupina, ki se po finančnih in drugih kazalnikih uvršča v sam svetovni vrh generičnih farmacevtskih družb.
  • Za dolenjsko-posavsko podjetje leta po IZBORU BRALCEV ste izbrali Reset pivovarno iz Brežic, mlado podjetje, ki je v nekaj letih obstoja, postalo pomemben del trga t. i. craft piva v Sloveniji.

Finalisti izbora v kategoriji mikro in majhnih podjetij so bili še: AGM Starešinič, Ensigne, Manas asfalti in Orto D.

Finalisti izbora v kategoriji srednje velikih podjetij so bili še: Malkom Novo mesto, Papiroti, Rafael in Roletarstvo Medle.

Finalisti izbora med velikimi podjetji so bili še: Adria Mobil, Intersocks in Lisca.

Za podjetje leta po izboru bralcev so bili nominirani še: Alva, Efekt Krško , Gače in Steklarstvo Vidmar.

Strokovno komisij, ki je izbirala naj podjetja Dolenjske in Posavja, so jo sestavljali: nekdanji dolgoletni predsednik uprave Gen energije Martin Novšak, direktor Cablex Plastik Igor Jarc, v. d. direktorja agencije Spirit Slovenija Rok Capl, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaž Kordiš, direktor GZS Posavske gospodarske zbornice Darko Gorišek in namestnik odgovorne urednice Dolenjskega lista Boris Blaić.

Prva bonitetna agencija – EBONITETE.SI Analizo kazalnikov uspešnosti poslovanja je pripravil strateški partner projekta Prva bonitetna agencija – EBONITETE.SI.


Nagradna igra

Med tistimi, ki ste glasovali za podjetje leta po izboru bralcev, smo izžrebali štiri nagrajence:

  • vikend paket s polpenzionom za dve osebi v Rimskih termah, v hotelu Zdraviliški dvor, prejme Andreja Krejan iz Radovlje;
  • darilni bon družbe Mediteran produkt, Trgovski center Globoko, v vrednosti 500 evrov prejme Anja Sever z Gorenjih Ponikev;
  • vstop za dve osebi s kosilom in celodnevnim razvajanjem v Oaza savni v Termah Paradiso prejme Lavra Mlekuž z Viher;
  • vstop za dve osebi s kosilom in celodnevnim razvajanjem v Oaza savni v Termah Paradiso prejme Roman Zarabec iz Trebnjega.