Nekoč je bil – in še bo - česen



Včeraj so v Gostišču Veselič v Podzemlju pripravili tretji večer s skupnim naslovom Bilo je ... Tokrat se je Toni Gašperič o gojenju česna v naših krajih pogovarjal z Anko Černec, ki ima v Ziljah biodinamično kmetijo, in Lukom Kužnikom, agronomom in lastnikom vrtnarije Zeleni zmaj iz Gradca.
V Gostišču Veselič so postregli jedi iz česna: česnovo pogačo, česnov kruh, česnove polžke in česnov namaz. Dogodek je z igranjem na diatonično harmoniko popestrila Nikita Kapušin iz Metlike, ki se igranja uči v Šoli diatonične harmonike Martina Težaka Melodiart iz Slamne vasi. Ljudska knjižnica Metlika pa je pripravila priložnostno razstavo knjig, ki so si jih gostje, ki so do zadnjega kotička napolnili gostilno, lahko tudi izposodili, ter brezplačno vpisovala v knjižnico.
Naslednja prireditev Bilo je … bo v Gostišču Veselič prihodnji četrtek, 30. januarja, ob 18. uri, beseda pa bo tekla o krvavicah.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se