Dolenjski list
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nekoč je bil – in še bo - česen


Besedilo in fotografije: M. B.-J.
24. 1. 2014, 16.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

p1400125_1_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
P1400125_1_1
p1400159_10_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
p1400150_9_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista

Včeraj so v Gostišču Veselič v Podzemlju pripravili tretji večer s skupnim naslovom Bilo je ... Tokrat se je Toni Gašperič o gojenju česna v naših krajih pogovarjal z Anko Černec, ki ima v Ziljah biodinamično kmetijo, in Lukom Kužnikom, agronomom in lastnikom vrtnarije Zeleni zmaj iz Gradca.

V Gostišču Veselič so postregli jedi iz česna: česnovo pogačo, česnov kruh, česnove polžke in česnov namaz. Dogodek je z igranjem na diatonično harmoniko popestrila Nikita Kapušin iz Metlike, ki se igranja uči v Šoli diatonične harmonike Martina Težaka Melodiart iz Slamne vasi. Ljudska knjižnica Metlika pa je pripravila priložnostno razstavo knjig, ki so si jih gostje, ki so do zadnjega kotička napolnili gostilno, lahko tudi izposodili, ter brezplačno vpisovala v knjižnico.

Naslednja prireditev Bilo je … bo v Gostišču Veselič prihodnji četrtek, 30. januarja, ob 18. uri, beseda pa bo tekla o krvavicah.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.