Dolenjski list
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ličkali, kot so to počeli nekoč


Besedilo in foto: A. K.
7. 10. 2009, 09.50
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Arhiv Dolenjskega lista
IMG_0087

Na ličkanju pri Kerinovih se vsako leto zbere veliko ljudi.

Na domačiji Kerin na Ardru pri Raki je sinoči pod okriljem Turističnega društva Lovrenc Raka potekalo že tradicionalno ličkanje koruze, ki ga na domačiji negujejo že več desetletij.

Za domače dobrote so poskrbele kar članice raškega turističnega društva, ki so vešče tudi ličkanja.

"Običaj ličkanja je v naši družini že tradicionalen. Ko smo imeli več njiv, smo imeli koruzo predvsem zase, sedaj pa ličkanje ohranjamo bolj zaradi običaja in druženja," je povedal gospodar domačije in predsednik raškega turističnega društva Alojz Kerin.

Ob ličkanju koruze so se tako sinoči zbrali starejši pa tudi malce mlajši znanci in prijatelji domačije, saj se v društvu trudijo, da bi stare običaje prenesli tudi na mladino. Večer pa se je zaključil z "likofom", na katerem ni manjkalo domačih dobrot, dobre vinske kapljice in ljudskega petja.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.