1. festival vina in dolenjske kulinarike pri Prinovcu


Gostilna in vinoteka Prinovec je z novim najemnikom, mladim in zagnanim gostincem Zdravkom Andželevskim, obogatila svojo ponudbo, tako hrane kot vin, saj je spomladi začela delovati dobro založena vinoteka s poudarkom na slovenskih vinih, a tudi ostalih ne manjka.

Zdravko pa je včeraj poskrbel še za vinski praznik, kot bi lahko rekli 1. festivalu vina in dolenjske kulinarike, ki si ga je že dolgo želel organizirati. Z njim je obogatil dogajanje ob šmarješkem občinskem prazniku. Predstavili so se najboljši vinarji iz vse Slovenije, pa tudi iz Hrvaške, Makedonije in Italije. Ponudba je bila res odlična, zato bi bil obisk lahko večji. Vsak obiskovalec je za vstopnico (16 evrov) lahko pokušal vsa vina v neomejenih količinah, zraven prigriznil razne dobrote, za degustacijski kozarec je plačal pet evrov – če ga je ob koncu vrnil, je denar dobil nazaj.

Na festivalu so se predstavili tudi razni domači ponudniki: Mlin Košak iz Družinskega vasi, Čebelarstvo Gorenc iz Šmarjeških Tolic, Sirarstvo Gorišek in salamarstvo Irena Hočevar iz Mokronoga, po zaslugi članov Društva ljubiteljev praženega krompirja iz Mokronoga dišalo je po praženem krompirju, itd.
Predstavili so tudi projekt Dobrote Dolenjske, za zanimivo kulinarično delavnico z naslovom Vina nekoč in danes je poskrbela ena največjih naših strokovnjakinj na področju kulinarike, Majda Debevc.
Manjkala ni niti dobra glasba - zanjo je poskrbel brežiški Žband ter Samoborska klapa.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se