© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Recept: Kako enostavno porabiti ostanke kruha?


Revija Jana
9. 2. 2025, 13.40
Posodobljeno
10. 02. 2025 · 09:13
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzrcp.jpg
Revija Zarja
Kruhov narastek s sirom (Foto: Revija Zarja)

Tudi vam ostaja star kruh? Nikar ga ne zavrzite, za vas imamo odličen in preprost recept.

To je recept, kako lahko koristno porabimo star kruh. Če pripravljamo obrok za več oseb, sestavine pač pomnožimo, upoštevamo pa tudi nekoliko daljši čas pečenja.

Kruhov narastek s sirom

Za 2 osebi

Priprava: 10 minut
Pečenje: 20 minut

Sestavine:

1 žlička zmehčanega masla
4 kosi opečenca ali starega belega kruha
2 jajci
1,5 dl sladke smetane
1 dl mleka
sol
poper
sveže nariban muškatni orešček
mleta ostra paprika
100 g gavde

Priprava:

Pekač 15 x 15 cm namastimo z maslom.

Kose opečenca diagonalno prerežemo, da dobimo trikotnike (kose kruha pa prerežemo na polovice). Zložimo jih v pekač.

Preberite še

Z metlico stepemo mleko, jajce in smetano. Začinimo s soljo, poprom, z muškatnim oreščkom in mleto papriko.

Prelijemo čez kruh v pekaču in potresemo z naribanim sirom.

Postavimo v vročo pečico in pečemo pri 200 stopinjah na srednji rešetki 20 minut (ventilacijska pečica ni priporočljiva).

Postrežemo s svežo solato.

E-novice

Prijavite se na e-novice in bodite vedno na tekočem z novicami, dogodki in zgodbami iz vašega okolja.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.