Tudi dolenjski kuharji danes tekmujejo v Mariboru



V mariborskem Narodnem domu danes diši po dobri, domači in lokalni kuhinji, kulinarične presežke pa ustvarjajo osnovnošolci. Danes je namreč na vrsti finale učencev in učenk iz različnih slovenskih regij, ki se merijo v pripravi avtohtonih lokalnih jedi. Predstavilo se bo 27 skupin osnovnošolcev, ki bodo kuhali v treh etapah z devetimi skupinami. Popoldne, po 15. uri bodo kuhalnice zavihale tudi dolenjske ekipe.
Marca so potekala regijska tekmovanja, učenci tso se pomeri tudi v Šmarjeških Toplicah, napredovale pa so naslednje ekipe: Koprivničani s Korejevcem in Kruhovo potico (OŠ Koprivnica), Kuharski asi z Jabčnikom in Ajdovim trijedom (OŠ Škocjan) in Vrteče kuhalnice s Podgursko pristavljenko in Gorjanskim potečkom (OŠ Škocjan).
Tudi danes imajo skupine nalogo skuhati svojo lokalno jed na žlico, sladico in obložene kruhke, ki so predmet urjenja znanja inovativne dekoracije krožnika. Na sklepni prireditvi bo strokovna žirija, ki bo sestavljena iz priznanih strokovnjakov sveta kulinarike, etnologije in prosvete (Janez Bratovž, Restavracija JB, Tomi Kavčič, Dvorec Zemono, Nace Rajh, Gostilna Rajh Bakovci, dr. prof, Janez Bogataj, etnolog, Anja Poljanšek, sodelavka službe za živilsko predelovalno industrijo in mednarodno medinstitucionalno sodelovanje na ministrstvu za kmetijstvo, Marjana Pogorevc s srednje Gostinsko–turistične šole Maribor) izbrala tri zmagovalne skupine.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se