Dolenjski list
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tradicionalna slovenska hrana


Učenci 2.A in 2.B razreda z učiteljicama Ireno in Andrejo
21. 11. 2013, 11.05
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

dsc_0659_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
DSC_0659
dsc_0669_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista

V tednu slovenske tradicionalne hrane smo učenci 2. razredov osnovne šole Otočec povabili k sodelovanju starše in stare starše. Z njihovo pomočjo smo pripravili tradicionalno jed ali sladico. V razredu smo jed predstavili, povedali smo, kako se imenuje in iz katerih sestavin je narejena.

Nato je sledila pokušina tradicionalnih slovenskih dobrot. Na mizi so bile orehove potice, šarklji, različne vrste kruha, praznična kita, orehovi štrukeljčki, gibanica, buhteljni, miške, žganci, zelje, ocvirki,… Njami… Vse je bilo naravnost odlično!!!

V jedilnici šole smo pripravili razstavo. Zbrali smo recepte tradicionalnih slovenskih jedi in oblikovali razredno kuharico. Naredili smo tudi plakat. Staršem in starim staršem se zahvaljujemo za pomoč.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.