© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept na preizkušnji: Mafini (skoraj) brez greha


B. J. V.
13. 1. 2024, 14.15
Posodobljeno
14. 01. 2024 · 11:26
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzmuffins_661915_496.jpg
Freepik
Foto: Freepik

##IMAGE-4014656##

Topijo se v ustih, v njih pa ne boste našli moke in tudi sladkorja ne. No, razen v čokoladi, ki jo skrijemo vanje. Če se med prazniki niste naveličali peke ali pa zdaj trpite za "odtegnitvenim sindromom" od sladkega, si jih le privoščite za dobro voljo.

Sestavine  

2 skodelici ovsenih kosmičev

2 jajci

2 srednje veliki banani

¼ skodelice javorjevega sirupa

1 čž pecilnega praška

1 čž sode bikarbone

1 čž vanilje

¼ čž soli

½ skodelice grškega jogurta

1/2 čž cimeta

100 g temne čokolade, narezane na drobne koščke

150 g zamrznjenega jagodičevja

Priprava

1. Jagodičevje odtajamo na sobni temperaturi. Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija.

2. Ovsene kosmiče zmeljemo v ovseno moko, čokolado narežemo na drobne koščke. V mešalnik ubijemo dve jajci in ju zmiksamo, da narasteta. Dodamo druge sestavine in dobro premešamo. Nazadnje dodamo še ovseno moko in narahlo premešamo.

Preberite še

3. Maso do treh četrtin nadevamo v pekač za mafine, kamor smo prej dali papirnate modlčke za mafine. Po testu posujemo jagodičevje. Pečemo jih od 15 do 20 minut. Ali so pečeni, preverimo z zobotrebcem, ki mora biti, ko ga zapičimo vanje, skoraj suh. Pustimo jih v pekaču, da se ohladijo.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,   št. 1., 3. januar, 2024.

E-novice

Prijavite se na e-novice in bodite vedno na tekočem z novicami, dogodki in zgodbami iz vašega okolja.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.