© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocenili salamo, slanino, kruh in vino


Besedilo in fotografije: M. B.-J.
15. 3. 2015, 13.30
Posodobljeno
16. 03. 2015 · 19:15
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

img_3721_1_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
IMG_3721_1_1
img_3727_5_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
img_3723_2_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
img_3761_30_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista

Prostovoljno gasilsko društvo Petrova vas že trinajsto leto ob Jožefovem pripravlja Praznik kruha, vina in salam. Pravzaprav se je začelo z ocenjevanjem salam, pozneje pa so se pridružili še vino, kruh in slanina.

Za prebivalce Petrove vasi in okoliških krajev pa je pri vsem skupaj predvsem pomembno, da se družijo, čeprav je res, da so tudi ocene in napotki dobrodošli za čim boljšo pripravo mesnih izdelkov, kruha in vina. Na prireditev je prišla tudi aktualna kraljica metliške črnine Janja Hozner, sicer domačinka.

Komisija je letos ocenila 13 kruhov, od tega 11 belih ter črnega in pogačo, ki sta bila izven konkurence. Najboljšega pa je spekla Zvonka Verdnik iz Ručetne vasi. Ocenili so tudi po 15 salam in slanin, najboljši pa je v oceno prinesla družina Ivec iz Ručetne vasi.

Najboljšo metliško črnino PTP je donegaval Polde Štukelj z Rožanca. Najboljšega belokranjca PTP pa družina Hoznar iz Ručetne vasi, ki je pridelala tudi traminca, ki je dobil najvišjo oceno med vini letnika 2014.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.