© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

FOTO: Oženjena kaša in ajdov krapec za zlato kuhalnico


Besedilo in foto: M. Ž.
25. 5. 2016, 16.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

zlata_kuhalnica01.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
zlata kuhalnica01, zlata_kuhalnica01
zlata_kuhalnica15.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Zlata kuharska ekipa osnovne šole Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični
zlata_kuhalnica46.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
in zlate mlade kuharice osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje.
zlata_kuhalnica26.jpg
Arhiv Dolenjskega lista

Na novomeški srednji šoli za gostinstvo in turizem je danes pod okriljem Turistične zveze Slovenije, Turistično gostinske zbornice ter Društva kuharjev in slaščičarjev potekalo eno od sedmih regijskih tekmovanj za zlato kuhalnico. Tekmovanje je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda, na državno tekmovanje, ki bo potekalo v sklopu Gostinsko-turističnega zbora Slovenije oktobra v Radencih, pa sta se uvrstili zlati ekipi osnovnih šol Louisa Adamiča Grosuplje in Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični.

Regijskega tekmovanja v Novem mestu se je sicer udeležilo sedem šol, poleg že omenjenih še osnovna šola ob Rinži Kočevje, Krmelj, Koprivnica, Blanca in Šmarjeta, vse so dobile srebrna priznanja. Tričlanske ekipe so se pomerile v pripravi štajerskih jedi oženjene kaše in ajdovega krapca, ki jo jih mladi kuharji pripravili na sodoben način, pod drobnogled pa je jedi vzela petčlanska ekipa, ki jo je vodil Srečko Koklič.

Letošnje tekmovanje za zlato kuhalnico je sedmo, v njem pa sodeluje 84 osnovnih šol iz vse Slovenije.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.