FOTO: Najboljšo županjino obaro skuhali Čehi


Kot je že navada, je tudi ob 5. občinskem prazniku prva dama občine Šmarješke Toplice Bernardka Krnc povabila na kuhanje t.i. županjine telečje obare.

Danes dopoldne so se tako v kulinaričnih sposobnostih na prireditvenem prostoru pod šotorom v Šmarjeti preizkusile tri ekipe, poleg domače iz občine Šmarješke Toplice z Društvom kmečkih žena Šmarjeta, še pobrateni občini, češka Toplice nad Bečvou, ki so ji priskočili na pomoč vinogradniki iz Bele Cerkve, ter prekmurska občina Cankova, ki je kuhala ob pomoči Turističnega društva Šmarješke Toplice.

V treh urah je vsem uspelo pripraviti odlično jed, tako da strokovna komisija v sestavi Drago Košak, Zora Pušonjič in Elizabeta Verščaj (slednja je bila predsednica), ni imela lahkega dela. »Vsi so se res potrudili in bili inovativni, odločale so malenkosti,« je povedala Verščajeva. Poleg okusa jedi so ocenjevali tudi ureditev delovnega mesta, tematsko pripravo omizja, tehnologijo predelave živil ter izgled in inovativnost jedi. Zlato kuhalnico so si prislužili Čehi, srebrno Prekmurci iz Cankove in bronasto domačini.
Ob koncu so seveda vsi sodelujoči poskusili županjine obare, ki so bile različne, a vse okusne, z njimi pa so pogostili tudi upokojence iz občine, ki so pred tem imeli mašo v cerkvi sv. Marjete v Šmarjeti. Sledilo je druženje na tradicionalnem letnem srečanju.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se