Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
sobota, 22. februar 2025
08:30 Valentinov pohod Društva vinogradnikov Podgorje, zbor pri GD Križe pri Slatniku
17:30 Rokomet - MRK Krka : RK Trimo Trebnje, ŠD Marof Novo mesto
20:00 Slon in Cvet je v jeseni, LokalPatriot Novo mesto
20:00 Odbojka - MOK Krka : Alpacem Kanal, ŠD Marof Novo mesto
nedelja, 23. februar 2025
13:00 - 17:00 15. društvena razstava in ocenjevanje kruha (podelitev priznanj ob 15. uri), KC Škocjan
VečBela krajina
sobota, 22. februar 2025
09:00 Pohod spomina, zbor pri Vojašnici Majer Črnomelj
11:00 Šahovska turnirja, Hiša SD Črnomelj
18:00 29. Krakarjevi dnevi 2025: Osrednja prireditev z gostom Dragom Jančarjem, KC Semič
18:00 ''Krivica boli'' (Tone Partljič) - komedija, KD Metlika
nedelja, 23. februar 2025
17:00 29. Krakarjevi dnevi 2025: Koncert pevskih zborov in pritrkovalcev, KC Semič
VečPosavje
sobota, 22. februar 2025
10:00 Ustvarjalnice v Galeriji Božidar Jakac, GBJ Kostanjevica na Krki
16:00 Avtentična doživetja: Kulinarična delavnica, GBJ Kostanjevica na Krki
19:00 Prforcenhaus - Šelmarija 2025; degustacija cvička, Lamutov likovni salon Kostanjevica na Krki
ponedeljek, 24. februar 2025
10:00 Počitniška muzejska doživetja: Moja vrečka, moj stil, Grad Rajhenburg Brestanica
18:00 Koncert Duet harf: Mojca Zlobko Vajgl (SLO) in Marion Ravot (FRA), Viteška dvorana Brežice
Več21.2.2025 | 16:00 | Tekst: Renata Mikec
Foto: Mojca Žnidaršič
Urško Berginc poznamo kot slaščičarko v novomeški slaščičarni Cukrček. Njen dedek Tone Jakše je leta 1954 kupil Murnovo gostilno na Drski, jo preimenoval v Gostilno Jakše, dolga leta uspešno delal, potem jo predal v varne roke Urškinemu očetu, danes 78-letnemu Andreju, ta pa svojemu drugorojencu Borutu. Urškin brat tako nadaljuje družinsko gostinsko tradicijo, med tem ko se je sama posvetila slaščičarstvu, tako kot nekoč njena mama Jožica, ki je s peko slaščic in tort začela že leta 1997.
Urška, ki je bila v vseh teh letih s tortami in slaščicami prisotna že na mnogih praznovanjih, je spekla tudi torto za 75. rojstni dan Dolenjskega lista. Bila je okusna in lepa, ob grižljajih pa smo v kolektivu obujali spomine na prehojeno pot in vrsto dogodivščin.
Slika 1: Urška Berginc v peki tort izjemno uživa. (Foto: Mojca Žnidaršič)
Ocene komentarjev