dolenjska

Treba ga bo razširiti

22.10.2024 | 19:40 | I. V.

Stopiče - Da je oporni zid pokopališča v Stopičah nad peščenim parkiriščem nasproti tamkajšnje šole v zelo slabem stanju, da razpada in da kot tak ni v ponos kraju, nas je pred tednom opozoril naš zvesti bralec in naročnik meseca Jože Udovč. Da bi bilo dobro o tem kaj napisati.

Predsednik Krajevne skupnosti Stopiče Janez Murn pravi, da opornega zidu pokopališča ne bodo popravljali, saj načrtujejo širitev. (Foto: I. V.)

Predsednik Krajevne skupnosti Stopiče Janez Murn pravi, da opornega zidu pokopališča ne bodo popravljali, saj načrtujejo širitev. (Foto: I. V.)

Predsednik Krajevne skupnosti Stopiče Janez Murn se ni branil izziva: »Oporni zid pokopališča je res v slabem stanju, a ga ne nameravamo popravljati, saj načrtujemo širitev pokopališča, večji del peščenega parkirišča pod zidom bomo zasuli in v razširjenem delu uredili prostor za 170 žarnih grobov. Na obstoječem pokopališču so namreč na voljo le še tri prosta mesta. Projekt za širitev pokopališča je pripravljen, a se zatika na občini, češ da naj bi na novem delu pokopališča predvideli tudi prostore za pokop v krstah. A takih pokopov praktično ni več. ...«

Poleg razširitve pokopališča imajo v krajevni skupnosti še precej drugih načrtov.

Na stopiškem pokopališču zmanjkuje prostora, zato načrtujejo širitev, a se na občini zapleta – Nujen pločnik na šolski poti – Preplastili bodo še nekaj lokalnih cest

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava