Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
petek, 22. november 2024
17:00 Državno prvenstvo v športni gimnastiki, ŠD Leona Štuklja Novo mesto
18:00 Odprtje razstave Alenke Venišnik, Galerija Ulti Novo mesto
18:00 Odprtje razstave Peter in Borut Simič - dialog generacij, Dolenjski muzej Novo mesto
19:00 Komedija: Na zdravje, KKC Dolenjske Toplice
19:30 Tin Vodopivec: Elektro Banana, KCJT Novo mesto
VečBela krajina
petek, 22. november 2024
17:00 Predavanje Bogastvo orhidej (kukavičevk) Slovenije in Bele krajine, ZIK Črnomelj
18:00 Jesenske delavnice - ponovna uporaba tekstila, Vaško središče Osojnik
18:00 Osrednja slovesnost ob prazniku Občine Metlika, KD Metlika
19:00 Impro predstava "Morilec jaz, ti ali on?", KC Semič
19:00 Pogovor s Tomažem Miheličem o knjigi: To ni še ena knjiga o Caminu, Knjižnica Črnomelj
VečPosavje
petek, 22. november 2024
11:15 Predavanje dr. Luke Ilića: Čezmejni reformator: Istran Matija Vlačič Ilirik (Matthias Flacius Illyricus), Viteška dvorana Brežice
16:00 Prevzem vozila za gašenje in reševanje z višin, GD Sevnica
18:00 30 let DBV Katana, dvorana KS Globoko
18:30 Posvet - mladi in kultura, Mencingerjeva hiša Krško
19:00 Predstavitev jamarskih raziskav v Krškem hribovju, Zavod Svibna Brezovska Gora
Več18.10.2024 | 14:30 | Foto: Veseljak
Na TV Veseljak in Aktual lahko ob ponedeljkih spremljate novo oddajo Kralj svoje kuhinje. V prvi oddaji je voditeljica Ajda Mlakar na Dolenjskem obiskala Damjana Finka in njegovo gostilno Hiša Fink v Irči vasi. Kuharskemu mojstru je za izziv iz Spara prinesla štiri orade, špinačo, limete, kruh in oljčno olje, da bi iz tega ustvaril lep in okusen krožnik. Izziva se je lotil z navdušenjem. Hiša Fink, ki je med drugim znana tudi po vrhunski morski hrani, je v času korone gostila japonskega kuharja, ki je Damjana naučil številnih kulinaričnih skrivnosti, kako ravnati z ribami, zagotovo pa se mnogi spomnite tudi ogromne tune, ki so jo iz Hrvaške v gostilno morali dostaviti kar gasilci. Tokrat sta Ajda in Damjan pri ustvarjanju krožnika veselo klepetala, pri pokušini pa se jima je pridružila še vremenarka Danica Lovenjak, ki je orado in špinačno omako zelo pohvalila.
Slika 1: Chef Damjan na preizkušnji
Povezane objave
Ocene komentarjev