Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
petek, 18. oktober 2024
16:30 - 18:00 Meritve holesterola, krvnega sladkorja in krvnega tlaka, pritličje nove občine Mirna Peč
17:00 Festival nakupov in zabave, BTC CITY Novo mesto
18:00 Art kino: Jutri je še en dan, KCJT Novo mesto
18:00 Predavanje Andreja Pešca ''Kako biti dober, a ne naiven'', pritličje nove občine Mirna Peč
19:00 Koncert Prifarskih muzikantov, Kulturni center Škocjan
VečBela krajina
petek, 18. oktober 2024
17:00 Predstavitev Tekaškega društva Bela krajina, MC Metlika
17:00 Delavnica: Chat GPT za marketing, KC Semič
17:00 Osrednja gasilsko reševalna vaja v podjetju Tomplast, PSC Vrtača Semič
18:00 Pogovor s pevko zabavne glasbe Eldo Viler, Cerkev sv. Duha Črnomelj
19:00 Kino v knjižnici: Železni krempelj, večnamenski prostor knjižnice Črnomelj
VečPosavje
petek, 18. oktober 2024
19:30 Reformatorska komedija "Reformatorji na odru", KD Krško
19:30 Festival 2-5-1: Lenart Rožman 5, Youth Big Band Radlje, Studio 44 Krško
20:00 Večer kratkega filma z gostom Tadejem Fiusom, MC Sevnica
sobota, 19. oktober 2024
11:00 Prireditev ob Spominskem dnevu, pri spomeniku talcem Kostanjevica na Krki
14:00 Odprtje razstave Črnečani in Črneča vas: "Drže skupaj, kakor veriga", Stavba nekdanje šole Črneča vas
Več18.10.2024 | 14:30 | Foto: Veseljak
Na TV Veseljak in Aktual lahko ob ponedeljkih spremljate novo oddajo Kralj svoje kuhinje. V prvi oddaji je voditeljica Ajda Mlakar na Dolenjskem obiskala Damjana Finka in njegovo gostilno Hiša Fink v Irči vasi. Kuharskemu mojstru je za izziv iz Spara prinesla štiri orade, špinačo, limete, kruh in oljčno olje, da bi iz tega ustvaril lep in okusen krožnik. Izziva se je lotil z navdušenjem. Hiša Fink, ki je med drugim znana tudi po vrhunski morski hrani, je v času korone gostila japonskega kuharja, ki je Damjana naučil številnih kulinaričnih skrivnosti, kako ravnati z ribami, zagotovo pa se mnogi spomnite tudi ogromne tune, ki so jo iz Hrvaške v gostilno morali dostaviti kar gasilci. Tokrat sta Ajda in Damjan pri ustvarjanju krožnika veselo klepetala, pri pokušini pa se jima je pridružila še vremenarka Danica Lovenjak, ki je orado in špinačno omako zelo pohvalila.
Slika 1: Chef Damjan na preizkušnji
Povezane objave
Ocene komentarjev