dolenjska

Mirnski grad še vedno na prodaj

30.9.2024 | 14:20 | Rok Nose

Mirna - Konec februarja smo poročali, da se je za nakup gradu Mirna, ki velja za enega najlepše prenovljenih kulturnih spomenikov srednjeveške arhitekture na slovenskem ozemlju, močno ogrel kupec iz tujine. Plačal je aro, preostalega dela kupnine pa ne, zato po besedah Janje Mikuž, nepremičninske posrednice iz Ljubljane, posel ni bil izpeljan do konca. Grad tako še vedno išče novega lastnika.

Notranjost mirnskega gradu (Foto: R. N.)

Notranjost mirnskega gradu (Foto: R. N.)

Spomladi je sicer vse kazalo, da ga bo dobil. Predvideno je bilo, da bo v prvi polovici aprila predaja ključev in da bo novi kupec razkril, kakšne načrte ima z gradom, a se to ni zgodilo.

Zanimal se je tudi za nakup občinskih zemljišč ob gradu. Občina je objavila javno zbiranje ponudb za prodajo teh zemljišč, pretežno zelenice in gozda, ki skupaj merijo nekaj manj kot 12.500 kvadratnih metrov, cena pa je znašala dobrih 300.000 evrov. Župan Dušan Skerbiš je za Dolenjski list potrdil, da je omenjeni kupec na transakcijski račun občine vplačal 30.000 evrov are, obenem je poravnal tudi davek na promet nepremičnin, preostale kupnine pa ne.

Morebitni kupec iz tujine, ki se je zanimal za nakup gradu, je plačal aro, preostalega dela kupnine pa ne – Zanimal se je tudi za nakup občinskih zemljišč ob gradu, a tudi ta posel ni bil izpeljan – Kar nekaj zanimanja

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava