dolenjska

Namenjena vsem, kar je lahko problem

17.9.2024 | 11:40 | I. V.

Novo mesto - Šolska športna igrišča niso samo šolskemu pouku namenjeni objekti. So tudi javne rekreativne površine, namenjene tudi drugim uporabnikom, kar pa marsikdaj s seboj lahko prinese težave. Večina šolskih športnih igrišč v Novem mestu je dejansko nespremenjena že zadnjih petdeset let. Nekatere zdaj končno čaka prenova.

Igrišča pri Osnovni šoli Grm bodo tudi po prenovi odprta, a na šoli  upajo, da se tam ne bo več dogajalo, česar se ne bi smelo, in da bodo  popoldanski obiskovalci prenovljene površine kot mladeniči na sliki  izkoriščali predvsem za športne dejavnosti. (Foto: I. Vidmar)

Igrišča pri Osnovni šoli Grm bodo tudi po prenovi odprta, a na šoli upajo, da se tam ne bo več dogajalo, česar se ne bi smelo, in da bodo popoldanski obiskovalci prenovljene površine kot mladeniči na sliki izkoriščali predvsem za športne dejavnosti. (Foto: I. Vidmar)

Kljub nekaterim težavam, ki jih prinaša javna dostopnost igrišč, pa ta nikjer ne prihaja pod vprašaj. Ravnateljica Osnovne šole Grm Zdenka Mahnič tako poudarja, da je prav, da so šolska športna igrišča odprta in zunaj časa pouka na voljo vsem krajanom, a ob tem opozarja, da imajo zaradi tega na šoli veliko težav, saj se na teh igriščih dogaja marsikaj, kar se ne bi smelo.

Večina šolskih športnih igrišč v občini se že desetletja ni spremenila – Vandalizem in huliganstvo na igriščih OŠ Grm, ki jih bodo prihodnje leto prenovili, stadion pa bo dobil tekališče z umetno maso

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava