posavje

Celovita prenova šolskega športnega igrišča v Šentjanžu

10.9.2024 | 09:30 | M. K.
Foto: Občina Sevnica

Sevnica - Občina Sevnica načrtuje celovito prenovo športnega igrišča ob OŠ Milana Majcna Šentjanž. Pogodbo o tem sta včeraj podpisala župan Srečko Ocvirk in direktor podjetja Smer Simon Plaznik. Z deli bodo začeli v prihodnjih dneh, so sporočili iz občine.

Športno igrišče pri OŠ Šentjanž pred prenovo

Športno igrišče pri OŠ Šentjanž pred prenovo

Pogodba predvideva izgradnjo 130-metrske krožne tekaške steze z dvema programa, ureditev večnamenskega športnega igrišča za skupinske športe z žogo in ureditev steze za skok v daljino s podaljšanjem za tek na 60 metrov. Uredili bodo tudi meteorno kanalizacijo, športne površine pa ogradili s panelno ograjo. Igrišče se namreč nahaja tik ob regionalni cesti skozi Šentjanž. Pred šolo bodo uredili še manjše otroško igrišče, ob šoli pa 14 označenih parkirnih mest.

Občina je po besedah župana Ocvirka v šolo do zdaj vložila že kar nekaj denarja. V letu 2015 je bila šola energetsko sanirana, leto pozneje je bil ob njej zgrajen prizidek z novo telovadnico. Leta 2017 je šola dobila novo kotlovnico, v letu 2019 pa večjo šolsko kuhinjo z jedilnico. S prenovo šolskega igrišča bo tako v celoti posodobljena, besede župana povzema sporočilo.

Srečko Ocvirk in Simon Plaznik

Srečko Ocvirk in Simon Plaznik

Na javnem razpisu izbrano podjetje bo po besedah njegovega direktorja Plaznika z deli začelo v prihodnjih dneh, najprej na območju načrtovanega opornega zidu, v drugi polovici jeseni pa bodo pričeli z deli na samem igrišču. Tako bo učenkam in učencem omogočeno, da lepe jesenske dni še izkoristijo za aktivnosti na prostem.

Ravnateljica šole Nataša Kreže je izrazila veselje ob pričetku težko pričakovanega projekta. Poudarila je, da športnega igrišča do zdaj niso uporabljali za športno vzgojo, z rekonstrukcijo pa bodo v Šentjanžu pridobili športne površine za številne športne discipline, s čimer se bo občutno dvignila kakovost izvajanja športne vzgoje. V šoli se zelo veselijo tudi novih igral za otroke drugega triletja, ki jih zdaj primanjkuje.

Projekt bo stal nekaj manj kot 600.000 evrov, od česar bo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport prispevalo 100.000 evrov, fundacija za šport pa nekaj manj kot 56.000 evrov. Ostali denar bodo zagotovili iz občinskega proračuna.

OŠ Milana Majcna Šentjanž

OŠ Milana Majcna Šentjanž

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava