šport

Preveč zapravljenih priložnosti

8.9.2024 | 11:00 | B. B.

Koper - Novinci v prvoligaški druščini, rokometaši Misterala Krškega, so se v uvodnem krogu državnega prvenstva dolgo časa dobro držali na gostovanju v Kopru, a so Primorci na koncu vseeno zabeležili zanesljivo zmago s 34:27 (16:13).

Foto: RK Misteral  Krško

Foto: RK Misteral  Krško

Po dobrem začetku Koprčanov in prednosti treh golov, so se motivirani Krčani vrnili in v 18. minuti po golu Filipa Baznika povedli. Domači so proti koncu prvega dela vodili za štiri gole, dovolili še eno približanje gostov, a na odmor odšli s tremi zadetki prednosti (16:13).

Krčani se niso dali in tudi v nadaljevanju nekaj časa ohranjali stik - Matic Dosedla je v 39. minuti zadel za minus dva (21:19) - nato pa sledil delni izid 3 : 0 za prvo vodstvo Kopra s petimi goli.

Ob koncu je varovancem Aleša Sirka nekoliko zmanjkalo tudi moči, prednost Koprčanov pa je nekaj minut pred koncem narasla na osem golov za mirno končnico.

V domači vrsti se je z devetimi goli najbolj izkazal Sandi Muminović, šest jih je dodal Amir Bašić, medtem ko je Marin Đurica v vratih zbral 16 obramb ob 37-odstotnem izkupičku. Pri Krčanih je Filip Baznik dvoboj končal s petimi doseženimi goli.

Aleš Sirk, trener RK Misteral Krško: “Koper je odigral dobro tekmo. Mi smo bili nezbrani pri zaključnih strelih. Imeli smo ogromno priložnosti, se večkrat približali in imeli tudi možnost, da se oddaljimo. Enostavno ni šlo, ni bil naš dan. Velika zasluga za to našo nesigurnost v napadu gre tudi koprskemu vratarju. Predvsem v drugem polčasu nismo uspeli zadeti iz neoviranih strelov. To je bil koprski ključ do zmage. Določene stvari v obrambi smo v prvem polčasu odlično odigrali, tako kot smo dogovorili. Manjkala je mogoče kakšna obramba več pri nas. Koper je danes zasluženo zmagal in čestitke.”

Boris Lisica, trener RD Koper: “Glede na pomembnost tekme in začetek nove sezone smo igrali nekoliko v krču, ki smo se ga uspeli rešiti. V bodoče se bomo trudili te stvari odpraviti. Bila je konkretna tekma. Pridobljeno prednost nismo izgubili in jo ohranili do konca tekme s pomočjo odličnega vratarja.”

Krško bo v naslednjem krogu v soboto gostilo Sviš Cugelj okna Ivančno Gorico.

* Dvorana Bonifika, gledalcev 250, sodnika: Sok in Lah.

* Koper: Morato, Đurica, Lampe, Kligl 5 (3), Pajer, Purić 2, Bašić 6, Tepić 1, Konjevič 3, Bekrić 4, Moljk, Furlan, Kovačevič 1, Muminović 9, Zugan 3.

* Misteral Krško: Zupančič, Stanojlović, Sredanović, Sobotič 4, Pintar 2 (1), Hočevar, Baznik 5, Resnik, Sikošek Pelko 4, Romih 2, Ferenčak 3, Stevović 3, Yankovskyy 1, Dosedla 1, Dragan 2.

* Sedemmetrovke: Koper 5 (3), Misteral Krško 4 (1).

* Izključitve: Koper 6, Misteral Krško 10 minut.

* Rdeči karton: /.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava