šport

Prva zmaga sezone v roke Trebanjcev

5.9.2024 | 08:10 | STA; M. K.
Foto: RK Trimo Trebnje

Ivančna Gorica - Rokometaši trebanjskega Trima so v tekmi prvega kroga rokometne lige NLB sinoči v gosteh premagali Sviš Cugelj okna Ivančno Gorico s 30:27 (15:12).

Prva zmaga sezone v roke Trebanjcev

* Dvorana OŠ Stična, gledalcev 578, sodnika: Backović in Palačković.

* Sviš Ivančna Gorica: Pekeč, Glavan, Justin 3, Kolarič 1, Tekavčič 2, Stopar 5, Klemenčič 4 (1), Ravnikar, Kutnar 3, Pirnat, Grum 1, Bradač, Korošec 2, Ključanin 4, Kompare 2, Erčulj.

* Trimo Trebnje: Lesjak, Herceg, Višček 2, Didovič 3, Jurečič 3 (2), Latković 1, Pipp 3, Soršak 2, Kotar 2, Miklavec 3, Guček 1, Grmšek 1, Grbić 1, Cingesar 3 (1), Nešić 2 (1), Krešić 3.

* Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 3 (1), Trimo Trebnje 4 (4).

* Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 8, Trimo Trebnje 8 minut.

* Rdeči karton: /.

S tekmo med rokometaši iz Ivančne Gorice in Trebnjega se je začela nova sezona lige NLB. Elitno domače ligaško tekmovanje ima v primerjavi z minulo sezono 12 klubov, in tudi nekoliko spremenjen tekmovalni sistem po končanem dvokrožnem ligaškem sistemu.

Trebanjci, pokalni prvaki, so v lanski sezoni v državnem prvenstvu končali na drugem mestu za velenjskim Gorenjem, so se letos že tekmovalno ogreli. V soboto so v kvalifikacijah za nastop v skupinskem delu evropske lige na prvi tekmi doma premagal francoski Limoges z 32:28.

Prva zmaga sezone v roke Trebanjcev

Tudi novo domačo sezono so Trebanjci začeli z zmago, ta je bila po nekoliko izenačenem prvem polčasu v drugem precej prepričljiva nad ekipo Sviša, ki je minulo sezono sklenila na desetem mestu.

V prvem polčasu sta bili ekipi dolgo časa poravnani. Ne eni ne drugi niso uspeli narediti večje razlike, pobegniti na nekaj golov prednosti. So bili pa gostje tisti, ki so večkrat povedli s prednostjo zadetka.

Še najvišjo prednost so si Trebanjci priigrali ob koncu prvega dela, takrat so pobegnili na štiri gole naskoka (15:11), na glavni odmor pa odnesli tri gole prednosti.

V nadaljevanju pa so rokometaši Trima stopnjevali ritem in višali prednost. Po dobrih 15 minutah drugega dela je Darko Cingesar zadel že za +8 pri 25:17. Takšne prednosti gostje niso več zapravili, četudi so se domači ob koncu tekme sicer približali na tri zadetke.

Pri Ivančni Gorici je pet golov dosegel Simon Stopar, medtem ko je pri Trimu kar šest igralcev doseglo po tri zadetke. Ob Cingesarju še Jan Jurečič, Krešimir Krešič, Vid Miklavec, David Didovič in Matic Anton Pipp.

Prva zmaga sezone v roke Trebanjcev

IZJAVI PO TEKMI:

Luka Klemenčič, igralec RK SVIŠ Cugelj okna Ivančna Gorica: 

"Končana je prva tekma v sezoni, kljub porazu je vzdušje v ekipi še vedno dobro, saj smo pokazali borbeno igro skozi celotno tekmo, tako v napadu kot v obrambi. Mislim, da je naša predstava dobra popotnica za naslednjo tekmo s Krškim, kjer bo pomembno zmagati."

Urban Lesjak, igralec RK Trimo Trebnje: 

"Za nami je prva tekma v Ligi NLB, zavedali smo se neugodnosti gostovanja pri SVIŠ-u. Soigralci so me zelo hitro seznanili, da gre za lokalni rokometni derbi, da bo dvorana polna da nas bo pričakalo odlično vzdušje. Tako je tudi bilo. Čestital bi domači ekipi, ki s trenerjem Polakom odlično dela. Odigrali smo rutinirano tekmo, držali nasprotnika pod kontrolo celo tekmo in osvojili dve točki, kar največ šteje. Zdaj pa so naše misli usmerjene proti sobotni tekmi z Limogesom."

V drugem krogu bodo rokometaši Sviša v soboto, 14. septembra, gostovali v Krškem, Trebanjci pa bodo en dan prej gostili Slovenj Gradec.

Ostale tekme prvega kroga:

- petek, 6. september:

18.30 Krka - Riko Ribnica

19.00 Slovenj Gradec - LL Grosist Slovan

- sobota, 7. september:

18.00 Celje Pivovarna Laško - Jeruzalem Ormož

19.00 Koper - Misteral Krško

19.00 Urbanscape Loka - Gorenje Velenje

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava