šport

Z okrepitvami korak naprej

31.8.2024 | 15:30 | Rok Nose

Novomeške odbojkarje znova vodi Tomislav Mišin – Največja okrepitev nekdanji slovenski reprezentant, Žužemberčan Danijel Koncilja – V tretji ligi z drugo ekipo

Novo mesto - Odbojkarji Krke se od sredine avgusta pripravljajo na novo sezono, ki se začne oktobra. V moštvu je nekaj novih obrazov, na trenersko klop pa je znova sedel Hrvat Tomislav Mišin, ki je Novomeščane nazadnje vodil pred dvema letoma.

Novomeški odbojkarji optimistično zrejo v novo sezono. (Foto: R. N.)

Novomeški odbojkarji optimistično zrejo v novo sezono. (Foto: R. N.)

Krkaši so takrat izpadli v 1. B ligo, za trenerja pa so nato postavili njegovega pomočnika Jerneja Rojca, ki je moštvo hitro vrnil med odbojkarsko elito, letos pa so Dolenjci v četrtfinalu državnega prvenstva precej namučili favorizirani ACH Volley. »Rojc, ki je v Krki pustil velik pečat, si je vzel kakšno leto počitka. Skupaj z njim smo ocenili, da moštvo potrebuje nov veter, dogovorili smo se s Tomislavom Mišinom, ki je odličen trener in nekatere igralce že dobro pozna,« je povedal Gorazd Kosmina, član upravnega odbora kluba. Mišinu bo pomagal Srb Ivan Milošević, ki je nazadnje uspešno deloval v Brezovici, kjer je skrbel za razvoj mladinske in članske ekipe. Tudi v Novem mestu bo z Andrejem Prahom in Luko Brulcem bdel nad mlajšimi selekcijami.

Med poletjem so se v novomeškem klubu najbolj ukvarjali z vprašanjem, kako zapolniti vrzel ob odhodu obeh podajalcev. Za Primoža Mejala se je vedelo, da je bila Krka polovico prejšnje sezone samo vmesna postaja, bolj so računali na obetavnega Nejca Kožarja, ki pa je dobil ponudbo iz ACH Volleyja in je ni zavrnil.

Za organizacijo napada bosta po novem skrbela Žiga Vidmar iz Žužemberka in Madžar Marcell Mikulass Koch. Največja okrepitev je nekdanji slovenski reprezentant, Žužemberčan Danijel Koncilja, ki je nazadnje kot srednji bloker igral za sloviti ACH Volley. Iz Žužemberka sta prišla tudi brata Toni in Mohor Travnik, prvi je sprejemalec, drugi pa libero, iz Brezovice pa se je Novomeščanom pridružil korektor Jure Glamočanin. Moštvu so priključili še dva mlada domača obetavna odbojkarja, Petra Bregarja in Matijo Pirnarja.

»Ekipa, v kateri imamo kar pet dvometrašev, je izkušena, nekaj pa je tudi mladih igralcev, na katere računamo v prihodnje. Letos je cilj vsaj peto mesto, želimo pa si seveda še kakšno mesto višje,« poudarja Gorazd Kosmina.

Tudi njegov sin Martin, ki je kapetan moštva, meni, da lahko v tej sezoni v primerjavi s prejšnjimi naredijo korak naprej. »Resda imamo nova podajalca, a jedro ekipe je ostalo. Mislim, da smo z vsemi okrepitvami še močnejši kot lani in da se ne bomo borili zgolj za obstanek. Uvodni treningi so bili naporni, saj smo delali predvsem za telesno pripravljenost, zdaj pa se bomo posvečali tudi tehniki in uigravanju,« pravi 32-letni sprejemalec, ki se že veseli prvih tekem.

V Novem mestu veliko v bloku in tudi v napadu pričakujejo od Danijela Koncilje. »Zelo sem vesel, da bom igral za Krko. S fanti se zelo dobro razumemo. Ekipa je zrela za uvrstitev med najboljše štiri, v polfinalu pa se lahko zgodi marsikaj,« pravi izkušeni Koncilja, ki bo čez nekaj dni praznoval 34. rojstni dan.

Krka bo letos imela tudi drugo ekipo, ki bo nastopala v tretji ligi. Vodila jo bosta nekdanja krkaša, Zlatko Pulko in Luka Brulec, priložnost za dokazovanje pa bodo dobili mladi igralci, ki si bodo z dobrimi igrami lahko odprli vrata tudi v prvo moštvo.

Iz aktualne tiskane številke Dolenjskega lista

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava