bela krajina

Park bo vodila Vesna Fabjan

31.8.2024 | 16:40 | M. Glavonjić

Črnomelj - Vodenje Krajinskega parka Kolpa bo 17. septembra letos od Borisa Grabrijana, ki je bil direktor tega javnega zavoda od leta 2007, po sklepu vlade prevzela Vesna Fabjan, profesorica zgodovine in geografije na Srednji šoli Črnomelj. Kot pravi, se je za novo karierno pot odločila premišljeno, izzivov pa ji ne bo manjkalo.

Vesna Fabjan

Vesna Fabjan

Ti se nanašajo predvsem na ohranjanje naravne in kulturne dediščine, zaščito habitatov redkih in ogroženih vrst, preprečevanje onesnaževanja reke Kolpe ter zagotavljanje, da infrastruktura in aktivnosti v parku ne povzročajo škode naravi, posledično pa celotnemu območju in tudi širše. Kolpa, ki je rdeča nit turizma, je v sezoni že dolgo močno preobremenjena, poudarja. »Žal nam ne gredo v prid niti posledice podnebnih sprememb. Negativni trendi se kažejo že dobro desetletje, zato bo treba narediti analizo nosilnih zmogljivosti reke, jo celostno upravljati in razmišljati o iskanju skupnih rešitev – pri tem mislim tudi na sosednjo občino Kočevje in obmejni pas Hrvaške. Glede na navedeno je smiselno spodbujati le trajnostne oblike turizma pa tudi trajnostno kmetovanje, podjetništvo in storitve,« poudarja bodoča direktorica.

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

Po 17 letih se poslavlja Boris Grabrijan – Kako narediti park funkcionalen – Bodoča direktorica si je zadala ambiciozne cilje

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava