šport

Skoko: Pred začetkom prvenstva je potrebnih še nekaj popravkov

31.8.2024 | 09:20 | R. P. J.
Foto: MRK Krka

Novo mesto - Članska ekipa MRK Krka je opravila še zadnjo trening tekmo v sklopu 5-tedenskih priprav na novo rokometno sezono. Po lanski izjemni predstavi, ko so krkaši državno prvenstvo sklenili na odličnem 4. mestu in bili med osem najboljših ekip v krstni sezoni evropskega pokala ter osvojili 3. mesto v slovenskem pokalnem tekmovanju, apetite po uspehu gojijo tudi pred skorajšnjim začetkom prvenstva, ki se za Novomeščane začne v petek, 6. septembra v domači dvorani Marof.

Skoko: Pred začetkom prvenstva je potrebnih še nekaj popravkov

Priprave, ki jih je s kondicijske plati vodil Timon Orlič, so bile naporne, poleg tega pa so terjale tudi nekaj poškodb. »Sredina tekma proti ekipi Krškega je bila sploh prva, na kateri sem imel na voljo vse igralce. Vratar Jure Blaževič je s treningi po operativnem posegu rame začel šele pred štirinajstimi dnevi in vidi se, da še ni stoodstoten,« pove trener Mirko Skoko. »Fantom so se sredi poletja pridružili tudi štirje novinci in veliko je bilo uigravanja tudi na teh pripravljalnih tekmah. Lahko rečem, da nam je v napadu steklo, imamo v tem segmentu kar veliko rešitev, do lige moramo popraviti še igro v obrambi in v fazi protinapada zabiti še kakšen lahek gol,« pojasnjuje Skoko in dodaja, da je vzdušje v ekipi dobro, da pa se pozna utrujenost pri določenih igralcih, kar je bilo videti tudi na sredini tekmi, ko sicer s pristopom svojih varovancev niti ni bil najbolj navdušen. »Verjamem, da bodo do začetka lige bolj sveži, z več energije. V tem in prihodnjem tednu nameravamo malenkost spustiti tempo, da se bodo na nek način tudi malo spočili,« načrte pred skorajšnjim rokometnim plesom še razkriva Skoko in si od fantov želi predvsem to, da bi bili skozi prvenstvo konstantni. »Predvsem me skrbi to, da v igri ne zaznam neke kontinuitete. Na vsaki pripravljalni tekmi se je pokazalo, da v določenem trenutku pademo v igri. Trudili se bomo, da to do lige popravimo, saj le tako lahko dosežemo rezultat, ki si ga želimo.«

Skoko: Pred začetkom prvenstva je potrebnih še nekaj popravkov

Rezultati prijateljskih tekem:

MRK KRKA - HC Konstanca 25:35

RK SVIŠ - MRK KRKA 29:30

MRK KRKA - HC NEKA 25:25

MRK KRKA - HRK Karlovac 32:30

MRK KRKA - RK Slovenj Gradec 27:30

MRK RKKA - HC Csurgoi 27:27

MRK KRKA - RK Krško 35:29

Krkaši so se na novo sezono večinoma pripravljali v Novem mestu ter na Lisci, poleg pripravljalnih tekem pa odigrali še tekme v sklopu tradicionalnega mednarodnega turnirja, ki je sredi tega meseca potekal v organizaciji MRK Krka.

Kako uspešne so bile priprave, bodo krkaši pokazali pred domačim občinstvom na uvodni tekmi Lige NLB, ko v goste prihaja Riko Ribnica. Tekma bo v petek, 6. septembra, ob 18.30.

Ekipa, ki bo barve MRK KRKA zastopala v sezoni 2024-25:

Levo krilo: Marko Nikolič in Matija Gliha

Levi zunanji: Luka Udovč, Jakob Ščuka, Aljaž Lavrič

Srednji zunanji: Tilen Kuzman, Leon Rašo, Nace Zajc

Desni zunanji: Veljko Stanojević, Jernej Avsec, Luka Muhič

Desno krilo: Vojislav Vukić, Matic Derganc

Krožni napadalec: Dino Rašo, Benjamin Cirar, Klemen Matko

Vratarji: Jure Blaževič, Mark Šalamon, Mihajlo Vujadinović

Strokovni kader:

Skoko Mirko TRENER

Orlič Timon POMOČNIK TRENERJA

Borin Anže FIZIOTERAPEVT

Jug Samo VODJA MOŠTVA

ODHODI:

Brajer Blaž

Rauh Žan

Majstorović Marko

Bradeško Žiga

Horvat Gašper

PRIHODI:

Vujadinović Mihajlo

Cirar Benjamin

Šalamon Mark

Gliha Matija

‹ nazaj

Galerija (5)

_Rokomet (1)
_Rokomet (2)
_Rokomet (3)
_Rokomet (4)
_Rokomet (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava