kronika

FOTO: Odpeta prikolica razbila dva avtomobila; pes pomoril kokoši

30.8.2024 | 12:00 | M. K.

Na številki policije 113 novomeškega operativno-komunikacijskega centra so v minulih dveh dneh sprejeli 486 klicev, od tega je bilo 174 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije, so danes sporočili s PU Novo mesto.

Največ dogodkov je bilo povezanih s področjem meje in tujcev (149), sledijo dogodki s področja javnega reda in miru (48), kriminalitete (40) in prometne varnosti (39). Obravnavali so tri vlome, dve drzni tatvini, dve tatvini registrskih tablic, šest drugih tatvin, nasilje v družini, poškodovanje tuje stvari in kaznivo dejanje nevarne vožnje. Na področju prometne varnosti so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in enajst z materialno škodo. Nekaj podrobnosti v nadaljevanju.

Med vožnjo se mu je odpela prikolica

Na Dolnji Težki vodi se je v sredo dopoldne med vožnjo 71-letnemu vozniku osebnega avtomobila odpela prikolica (lahki priklopnik). Prikolico je zaneslo na drugo stran ceste, kjer je vanjo trčil 51-letni voznik avtomobila, nato pa jo je odbilo še v vozilo 54-letnega voznika. Prisotnosti alkohola niso ugotovili, preverjajo pa še okoliščine dogodka, nakar bodo ustrezno ukrepali.

Odpeta prikolica na Dolnji Težki vodi (Fotografiji: FB PKD)

Odpeta prikolica na Dolnji Težki vodi (Fotografiji: FB PKD)

FOTO: Odpeta prikolica razbila dva avtomobila; pes pomoril kokoši

Pijan brez vozniškega dovoljenja

Krški policisti so v sredo zvečer v Mrtvicah kontrolirali 27-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, da so na avtu tablice, ki ne pripadajo temu vozilu, za nameček pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Očitajo mu osem različnih kršitev cestnoprometnih predpisov.

Pijan na streho

V četrtek zvečer se je na cesti Trebnje – Mirna, izven naselja Dol, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili dve osebi lažje poškodovani (s fotografijama smo o tem že poročali). Po prvih ugotovitvah ogleda je 21-letni voznik med vožnjo v ostri levi ovinek izgubil oblast nad vozilo, zaneslo ga je izven ceste na travnik, nato pa trčil v nasip. Avto je obstal na kolesih po približno petdesetih metrih prevračanja. Voznik in njegov 19-letni sopotnik sta se lažje poškodovala. Zaradi suma, da je prometni nesreči botroval tudi alkohol (preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal rezultat 0,63 mg/l alkohola v izdihanem zraku oziroma 1,3 promila, odredili so mu še strokovni pregled na alkohol, mamila in zdravila) in na vožnjo z neprilagojeno hitrostjo bodo voznika kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. člena kazenskega zakonika (zagrožena je denarna kazen ali kazen zapora do treh let).

Sinočnja nesreča (Foto: FB PKD)

Sinočnja nesreča (Foto: FB PKD)

Prometna nesreča v pobegom

Na Pugljevi ulici v Novem mestu se je v četrtek popoldne, okoli pol pete ure, zgodila prometna nesreča med voznikom električnega skiroja in voznikom motorja, ki je po prometni nesreči odpeljal naprej in se ni ustavil.

Novomeški policisti so ugotovili, da je 14-letni voznik e-skuterja vozil po Pugljevi ulici od Čajarne v smeri sprehajališča. Nasproti je pripeljal neznani voznik skuterja in trčil vanj oziroma ga oplazil, da je 14-letnik padel in se pri tem lažje poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali na pregled v splošno bolnišnico. Po glavi ni bil poškodovan, saj je med vožnjo uporabljal varnostno čelado, dodajajo na PU.

Policisti nadaljujejo preiskavo in iščejo neznanega motorista, ki je povzročil nesrečo in nato poškodovanega udeleženca zapustil ter odpeljal naprej.

Pes brez nadzora pomoril kokoši

V sredo zjutraj je na Malem vrhu pes pri 73-letnemu oškodovancu pomoril pet kokoši. Psa so zalotili, ko je odnašal kokoši, ga uspeli zapreti in obvestili policijo ter veterinarje. Slednji so psa odpeljali in ugotovili lastništvo. Lastniku psa bodo poslali plačilni nalog zaradi kršitve zakona o zaščiti živali. Predpisana je globa 200 evrov.

Plačilni nalog zaradi lažne naznanitve prekrška

Brežiški policisti so v noči na četrtek posredovali v Ponikvah zaradi prijave kršitve javnega reda in miru. Na kraju so ugotovili, da naj bi si 27-letni prijavitelj, pod vplivom alkohola, kršitev izmislil, zato mu bodo napisali plačilni nalog za lažno prijavo kršitve javnega red in miru.

Več kršitev zaradi kurjenja odpadkov

Policisti so se v četrtek večkrat odzvali na prijave kurjenja odpadkov, ki je zadimilo okolico in povzročilo neprijetne vonjave. Krški policisti so tako ukrepali v Stolovniku, novomeški pa v Brezju. Ugotovili so kršitve predpisov Uredbe o odpadkih, zato bodo o tem obvestili pristojni prekrškovni organ (v Krškem primeru za enega kršitelja, v novomeškem pa za tri).

Pridržali razgrajača

Črnomaljski policisti so v četrtek, ob pol treh popoldne, posredovali v Kanižarici, kjer je 31-letni kršitelj razgrajal in uničeval inventar v gostinskem lokalu. Ker je kljub prihodu policistov in ukazom, da preneha s kršitvijo, nadaljeval s početjem in se nedostojno vedel, so ga vklenili in odpeljali v pridržanje do iztreznitve na policijsko postajo.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so v sredo obravnavali 178 državljanov tretjih držav, ki so na nezakonit način prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanja v Sloveniji. V četrtek so jih obravnavali 149. Večino so prijeli na območju Posavja, 18 pa na območju policijske postaje Črnomelj (Preloka, Miliči, Marindol).

V četrtek zgodaj zjutraj so črnomaljski policisti v Vinici ustavili sumljivo vozilo, ki ga je vozil 24-letni voznik iz Srbije. V postopku so ugotovili, da ima v vozilu trinajst državljanov Turčije. V delo so se vključili novomeški kriminalisti. Osumljenca so pridržali, mu zasegli avto in ga popoldne privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novem mestu, ki je zanj odredil pripor.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava