šport

Trebanjski rokometaši pripravljeni na tekmece iz Limogesa

30.8.2024 | 09:20 | STA

Trebnje - Pred rokometaši trebanjskega Trima je prva tekma prvega kvalifikacijskega kroga evropske lige proti tekmecem iz Limogesa. Prvi slovensko-francoski obračun bo v soboto ob 19.30 v Trebnjem, povratni pa teden dni kasneje v Limogesu.

Trebanjski vratarji (Foto: RK Trimo Trebnje)

Trebanjski vratarji (Foto: RK Trimo Trebnje)

"Čaka nas pomembna tekma v evropski ligi. Vemo, da je francoska ekipa zelo kakovostna. Izjemno smo motivirani, sploh pred domačimi gledalci. Zagotavljam, da se bomo borili do zadnjih sekund," je pred sobotno uvodno tekmo na Dolenjskem dejal kapetan David Didović.

"Minila sta slaba dva tedna, odkar sem se pridružil ekipi. Vzdušje v garderobi je dobro, vsi smo v pričakovanju prve evropske tekme z Limogesem. Treniramo dobro, hkrati pa poznamo ekipo. Slednja je lani osvojila zgodovinski uspeh v domačem prvenstvu in želimo jim pokazati, da bomo predvsem v Trebnjem trd oreh in razmišljamo o tem, da se želimo uvrstiti v skupinski del evropske lige," je dodal slovenski reprezentančni vratar Urban Lesjak, največja poletna okrepitev Trebanjcev.

Zasedba iz Limogesa - zanjo sta v minuli sezoni nastopala Jure Dolenec in Dragan Gajić - ima v svojih vrstah številne dobre posameznike. Med njimi najbolj izstopajo uspešni egipčanski reprezentant Seif El-Deraa, španski organizator igre Jon Azkue, nigerijski biser Faruk Yusuf ter hrvaška reprezentanta Matej Hrstić ter Tomislav Kušan.

Limoges vodi nekdanji španski reprezentant Alberto Entrerrios, ob tem pa so Francozi s petim mestom v minuli sezoni državnega prvenstva dosegli največji uspeh v zgodovini kluba.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava