posavje

Grajski park bodo obnovili

30.8.2024 | 19:40 | M. K.
Foto: Občina Brežice

Brežice - Občina Brežice bo na podlagi arborističnega načrta uredila in pomladila Grajski park, ki se nahaja ob brežiškem gradu in velja za priljubljeno zgodovinsko in rekreativno točko v mestu.

Grajski park bodo obnovili

V parku so že stekla dela ureditve javne razsvetljave, popravila in zamenjava košev za smeti ter lesenih klopi, so sporočili z občine, kjer dodajajo, da ima poleg estetske in rekreativne funkcije grajski park pomembno vlogo pri ohranjanju biodiverzitete in ekološkega ravnovesja v urbanem okolju.

V ponedeljek, 2. septembra, bodo na podlagi arborističnega načrta stekla dela ureditve parka, ki zajemajo odstranitev šestih suhih in bolnih dreves ter panjev z zasaditvijo 18 novih 3-metrskih visokodebelnih dreves. Na obstoječih drevesih se bodo uredile krošnje in odstranile suhe veje. Projekt ureditve bo trajal predvidoma do 15. novembra.

Za vsa dela je občina Brežice na podlagi arborističnega načrta pridobila strokovno mnenje Zavoda RS za varstvo narave in kulturnovarstveno soglasje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

‹ nazaj

Galerija (4)

_Grajski park (1)
_Grajski park (2)
_Grajski park (3)
_Grajski park (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava