posavje

Potrdili mandat Tamari Vonta

28.8.2024 | 16:30 | M. K.

Krško - Na današnji 7. korespondenčni seji Občinskega sveta Mestne občine Krško so svetnice in svetniki potrdil mandat novi članici sveta Tamari Vonta, izvoljeni na listi Gibanja Svoboda v 3. volilni enoti, namesto Aleša Stoparja, ki je odstopil. Tamara Vonta je bila namesto Aleša Stoparja imenovana v Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter v Normativno – pravno komisijo.

Triinpetdesetletna Krčanka  Tamara Vonta , članica Gibanja Svoboda, je sicer tudi državnozborska poslanka. (Foto: arhiv DL)

Triinpetdesetletna Krčanka Tamara Vonta, članica Gibanja Svoboda, je sicer tudi državnozborska poslanka. (Foto: arhiv DL)

Občinski svet je prav tako potrdil investicijsko dokumentacijo (PIZ in IP) za izvedbo sončnih elektrarn na različnih objektih v lasti občin in javnih zavodov. Skupna vrednost projekta znaša 3.424.243,19 evra z DDV. Mestna občina Krško bo pri tem sodelovala z investicijo v višini 94.518,57 evra, pri čemer bo del sredstev zagotovljen s sofinanciranjem Ministrstva za okolje, prostor in energijo. Občinski svet je sprejel sklep o potrditvi Dokumenta identifikacije investicijskega projekta (DIIP) za izvedbo sončne elektrarne na Podružnični osnovni šoli Veliki Podlog in Sklep o potrditvi Dokumenta identifikacije investicijskega projekta - Izvedba sončne elektrarne - Vrtec Pika Nogavička. Sklepa o potrditvi omenjenih dokumentov identifikacije investicijskih projektov bosta ob prvem naslednjem rebalansu proračuna Mestne občine Krško za leto 2024 s predlaganimi viri in dinamiko financiranja vključena v Načrt razvojnih programov Mestne občine Krško 2024-2027.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava