kronika

Huda ura spet prizanesla regiji

3.8.2024 | 08:30 | M. K.

V včerajšnjem poznem popoldanskem in večernem času so se v osrednjem in severovzhodnem delu Slovenije pojavile nevihte z močnim vetrom in točo, Uprava RS za zaščito in reševanje pa je skupaj zabeležila 249 lokacij izrednih dogodkov. Gasilci so odstranjevali podrta drevesa, prekrivali poškodovane strehe objektov in črpali vodo iz poplavljenih objektov.

Našim krajem je bilo po doslej znanih podatkih prizaneseno, tako uprava za zaščito in reševanje zaenkrat poroča le o podrtem drevesu v Semiču - ob devetih zvečer so ga s ceste v ulici Stara Gora razžagali in odstranili gasilci PGD Semič.

Zato pa so pri nas gasilci imeli nekaj drugega dela.

Prometni nesreči

Ob 22.06 je na Sremiču v občini Krško občan z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so vozilo postavili nazaj na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Davi ob 4.49 je na cesti Črnomelj-Črmošnjice, v Črmošnjicah v občini Semič, voznik osebnega vozila zapeljal s ceste. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter počistili in posuli cesto z absorbentom. Poškodovanih ni bilo. Na kraju je bil tudi delavec cestnega podjetja.

Ni bilo nikogar več

Sinoči ob 20.20 pa so bili krški poklicni gasilci obveščeni o prometni nesreči na AC Smednik-Drnovo. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je poškodovana žična ograja približno kilometer pred izvozom za Smednik na relaciji Dobruška vas-Smednik. Pregledali so območje, vendar vozila ni bilo več tam. Na kraju so bili sicer prisotni tudi reševalci NMP Krško ter dežurna služba DARS-a.

Na mestu nesreče ni bilo nikogar več ...

Na mestu nesreče ni bilo nikogar več ...

... ostala je le podrta ograja. (Foto: PGE Krško)

... ostala je le podrta ograja. (Foto: PGE Krško)

Sršeni

Ob 19.06 so v naselju Volčje, občina Brežice, gasilci PGD Obrežje s tehničnim posegom odstranili sršenje gnezdo iz stanovanjskega objekta.

Goreli odpadki

Ob 12.36 so ob cesti v ulici Mladica v Semiču goreli lesni odpadki in grmičevje. Gasilci PGD Semič in Stranska vas pri Semiču so pogasili požar na površini okoli dvajsetih kvadratnih metrov.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Šentjernej obvešča, da bo danes od 8:00 do 15:00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠOLA ŠJ.

Nadzorništvo Trebnje obvešča, da bo od 14:00 do 19:00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP IGLENIK, TP VEL. LOKA, TP TESNILA VEL. LOKA.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava