gospodarstvo

»Nobene kemične tovarne ne bo«

3.7.2024 | 13:20 | M. Luzar

Jesenice na Dolenjskem, Brežice - Na Jesenicah na Dolenjskem bo ljubljansko podjetje Arben grafični sistemi, ki se ukvarja med drugim s prodajo barv za embalažo, gradilo poslovne prostore. V okolici del prebivalcev nasprotuje napovedani gradnji. Glavni pomislek nasprotnikov je, ali v kraju mogoče ne nastaja kemična tovarna.

Ali bodo barve v skladišču shranjevali, pretakali ali prepakirali? Ali bodo v objektih nevarne ali nenevarne snovi?

Občinski svet Občine Brežice (Foto: M. L.)

Občinski svet Občine Brežice (Foto: M. L.)

Lastnik podjetja Arben grafični sistemi Stanko Kukulj je povedal, da prodajajo barve za embalažo, največ za embalažo za prehransko industrijo. »Nobene kemične tovarne ne bo. Mi kupujmo te barve največ iz tovarne v Nemčiji pa tudi v Franciji in Švici, v originalni embalaži jih nato prodajamo naprej čezmejno. Nobenega pretakanja ne bo, samo skladiščenje,« je rekel direktor in zatrdil, da tudi sam podpiše, da je proti kemični tovarni v jeseniški poslovni coni.

Občinski svet podprl predlagani OPPN za poslovno cono na Jesenicah na Dolenjskem – Mateja Sušin Brence: Celovita presoja vplivov na okolje v tem primeru sploh ni potrebna – Ivan Kostevc: Pogledati je treba gospodarske koristi

Celoten članek lahko preberete v elektronski obliki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava