Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
sreda, 3. julij 2024
10:00 Počitniška sreda v muzeju: Olimpijada, Dolenjski muzej Novo mesto
10:00 Otroški svet 2024 - Slastna tortica, Park rastoče knjige Novo mesto
17:00 Krka Outdoor festival - kolesarska tura s Tadejem Golobom in pogovorni večer o Jadralnem klubu NM, Goga in KCJT Novo mesto
četrtek, 4. julij 2024
10:00 - 12:00 POLETnice: Delavnica izdelave družabne igre, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
10:00 Otroški svet 2024 - Podvodni svet, Park rastoče knjige Novo mesto
VečBela krajina
četrtek, 4. julij 2024
20:00 Teo Collori in Momento Cigano ter Custodio Castelo & Ana Paula Goncalves, grajsko dvorišče Metlika
petek, 5. julij 2024
17:00 Rojstni dan Hiše dobrot Bele krajine, Mestni trg Metlika
18:00 Odprta vrata - Društvo vinogradnikov Semič, Štefanov trg 7 Semič
20:00 Poletni večeri pred KC Semič - Štrbunk v poletje, ploščad pred KC Semič
sobota, 6. julij 2024
10:00 Pravljica pod čudežnim drevesom, vrt pred knjižnico Črnomelj
VečPosavje
sreda, 3. julij 2024
19:00 Ana Desetnica - Ana Krška 2024 (festival uličnega gledališča), pred KD in Mestni park Krško
četrtek, 4. julij 2024
19:00 Odprtje gostujoče razstave Mestnega muzeja Idrija, Posavski muzej Brežice
20:00 FKK 2024: Okrogla miza in nastop skupine Freekind (22.00), Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
20:00 Adrijana Jelen: Blizu (koncert), atrij Mencingerjeve hiše - PRESTAVLJENO Krško
petek, 5. julij 2024
18:00 - 20:00 Poletje na Banovi domačiji, Banova domačija, Artiče
Več19.6.2024 | 18:00 | Tekst: Renata Mikec
Foto: osebni arhiv Damjan Wallner
Na fotografiji sta zaslužna za uspeh vodja restavracije Damjan Wallner (desno) in vodja kuhinje Matjaž Hribar.
Slovenija ima po novem 10 restavracij z Michelinovimi zvezdicami, v vodnik pa je uvrščenih kar 63 restavracij, kar je štiri več kot lani. Med njimi sta novinki restavracija A3 iz Brestanice z mladim in perspektivnim kolektivom, ki ga uspešno vodi Damjan Wallner, in Gostilna Repovž iz Šentjanža. Med izbranimi v Michelinovem vodniku so še Gostilna Vovko z Rateža, Ošterija Debeluh iz Brežic in otoška restavracija Gradu Otočec.
Hiša Franko z Ano Roš je obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, Restavraciji Milka z Davidom Žefranom pa so Michelinovi ocenjevalci vnovič prisodili dve zvezdici. Z eno zvezdico se ponaša osem restavracij, med njimi je novinka Restavracija Pavus. Slovenija se s tem uvršča v družbo evropskih gastronomskih velesil.
Med desetimi je kar pet novih restavracij, nagrajenih z Bib Gourmand za odlično razmerje med ceno in kakovostjo, osem restavracij pa se ponaša z zeleno zvezdico za trajnost, med njimi tudi Gostilna Repovž s chefom Grego Repovžem, s tem pa se Slovenija spet uvršča na prvo mesto med evropskimi državami po številu zelenih Michelinovih zvezdic na prebivalca.
Na fotografiji sta Damjan Wallner (desno), ki restavracijo vodi v sodelovanju s chefom Matjažem Hribarjem (levo). Restavracija A3, ki ima svoje prostore na Gradu Rajhenburg, je znana predvsem po odličnih ribjih jedeh, še zlasti okusne pa so postrvi iz njihovega lastnega ribnika.
Damjan nam je ob tem navdušeno povedal: "Po dveh letih truda in odrekanja ekipe A3 smo prejeli priznanje, da zgodbo razvijamo v pravo smer in da nas čaka še veliko izzivov. Dve leti nas ni spremljala le kulinarika, ampak ogromno tehničnih podvigov pri upeljevanju restavracije A3. Polni navdiha smo pred tremi leti dali pobudo za našo zgodbo in z ogromno podpore s strani Mestne občine Krško smo vizijo pripeljali v pravo smer. Držali smo besedo in nadgradili zaupanje kot prva Michelinova restavracija v Mestni občini Krško in na to smo tudi kot ekipa, izjemno ponosni. Zdaj je čas, da se po dveh letih obratovanja začnemo ukvarjati pretežno samo še s kulinariko."
Slika 1: Na fotografiji sta zaslužna za uspeh vodja restavracije Damjan Wallner (desno) in vodja kuhinje Matjaž Hribar.
Povezane objave
Ocene komentarjev