Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
petek, 21. junij 2024
08:00 - 20:00 Praznik občine Mirna Peč 2024, različna prizorišča Mirna Peč
16:30 Knobleharjev festival, ob Radulji Škocjan
18:00 Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Mirna Peč, Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka Mirna Peč
19:00 32. Kresna noč v Mokronogu: Noč kot pravljica, KD Mokronog
19:00 Proslava ob dnevu državnosti, Dežela kozolcev Šentrupert
VečBela krajina
petek, 21. junij 2024
08:00 Dan odprtih vrat, NTŠD Partizan Semič
08:00 20. mednarodno srečanje VW starodobnih vozil Air cooled camping 2024, kamp Stari pod Adlešiči
09:30 60. Jurjevanje v Beli krajini, različna prizorišča Črnomelj
19:00 Redni mesečni posvet Mladina & Zavod Metlika, MC Metlika
20:00 Noč v muzeju na najmlajše, Muzejska hiša Semič
VečPosavje
sobota, 22. junij 2024
09:00 S kolesom okoli Brestanice, zbor na starem trgu Brestanica
21:00 Pohod ob polni luni na TK Pav, zbor na domačiji Grom Birna vas
nedelja, 23. junij 2024
17:00 Kresničkovanje, gostilna Pr' šefu Brežice
torek, 25. junij 2024
09:00 Vinogradniški pohod po vinskih goricah Šentjanža, zbor na trgu pred KS Šentjanž
sreda, 26. junij 2024
09:00 - 13:00 Poletna grajska dogodivščina, Posavski muzej Brežice
Več15.6.2024 | 11:30 | Tekst: Renata Mikec
Foto: Jan Ivanovič
Anja Fir, 30-letna Črnomaljka, diplomirana anglistka in lanskoletna finalistka Masterchefa Slovenije, v katerem je slavila Dolenjka Zala Pungeršič, je izdala svojo prvo e-knjigo, ki je dostopna preko aplikacije Bamley. V njej je zbrala 10 receptov iz desetih različnih azijskih držav.
Izbrane jedi so izjemnih okusov in preplet začimb, zelišč, sladko-kislega, svežega in pekočega okusa. Ljubitelji azijske kuhinje se tako lahko preizkusijo v nekoliko bolj izzivalnih kulinaričnih podvigih, ki zagotavljajo obilo užitka ob kuhanju in pokušanju. V receptih so nekatere sestavine prilagojene in zamenjane z lažje dostopnimi iz naše shrambe, vrta ali iz trgovine.
Anja pravi, da je recepte izbirala po navdihu, saj tudi sama obožuje azijsko hrano. Ker sta med najbolj poznanimi kitajska in japonska kuhinja, je tokrat želela približati še kulinariko drugih azijskih kultur. Med ponujenimi specialitetami je tudi jed, ki jo Anja obožuje - to so rezanci dan dan, ki jih lahko pripravimo v zgolj 15 minutah.
Slika 1: Anja Fir je spisala svojo prvo malo e-kuharico.
Povezane objave
Ocene komentarjev