Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
sreda, 26. februar 2025
09:30 Ustvarjalna delavnica: Slikanje na steklo, DU Novo mesto
10:30 Predstava "Ljudje, kraji in stvari", KCJT Novo mesto
17:00 Art kino: Emilia Pérez, KCJT Novo mesto
18:00 Predstavitev knjige: Zbornik HKU 2012–2024, Knjižnca Mirana Jarca Novo mesto
19:00 Meditacija: Zvočna kopel z gongi, Knjižnica MJ Novo mesto
VečBela krajina
sreda, 26. februar 2025
10:00 Predavanje "Kočevarji v Semiču", Gasilski dom Črmošnjice
17:00 Meditacija z Minno, MC Metlika
18:00 Predavanje: Kivi, kaki, fige in citrusi, Knjižnica Metlika
18:00 Apiterapija – Zakladnica zdravja iz čebeljega panja (ematski večer), Muzejsk hiša Semič
četrtek, 27. februar 2025
09:00 Predstavitev aktualnih in napovedanih javnih razpisov v letu 2025, PI Bela krajina Črnomelj
VečPosavje
sreda, 26. februar 2025
17:00 Vodstvo s kustosom po razstavi "Odmaknjeni pogled", GBJ Kostanjevica na Krki
18:00 Ženske brez filtra - komedija, KD Krško
četrtek, 27. februar 2025
10:00 Sledi umetnosti: Nestabilnost in socialna nepravičnost, GBJ Kostanjevica na Krki
15:00 Embossing delavnica, Knjižnica Kostanjevica na Krki
17:00 Odprtje razstave restavriranih kipov iz zbirke PMB v sodelovanju z UL ALUO, Posavski muzej Brežice
Več11.6.2024 | 10:00 | Tekst: Renata Mikec
Foto: Klemen Bec
14. festival modre frankinje na sevniškem gradu je privabil številne ljubitelje te rujne kapljice. Tam smo ujeli tudi četverico, ki sodi v sam vrh slovenske vinsko kulinarične ponudbe. To so (od leve proti desni) Grega Repovž iz Gostilne Repovž, Taja Kozinc iz Vina Kozinc, Igor Jagodic iz Restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu in David Kozinc iz Vina Kozinc.
Repovž, sicer tudi sommelier in predsednik Združenja JRE Slovenija je bil tudi eden od članov strokovne komisije, ki ji je pri ocenjevanju modre frankinje predsedoval Robert Gorjak, sicer tudi mednarodni ocenjevalec vin, ustanovitelj vinske šole Belvin, dipWSET, Slovenija.
Ljubitelji modre frankinje so lahko to avtohtono slovensko sorto, ki jo je na festivalu ponudilo več kot dvajset vinarjev, poskušali na prireditvenem prostoru, za kulinariko pa so tudi tokrat skrbeli člani Združenja JRE Slovenija. Slastne jedi sta pripravljali ekipi domače Gostilne Repovž ter Restavracija Strelec, ki se ponaša tudi z Michelinovo zvezdico. Festivalsko ponudbo so obogatile še ekipa iz Gostilne Kunst, Aljaž Papež iz Pivovarne APE in Mojmir Dimec z Ovčarske kmetije Urban.
Slika 1: Na fotografiji so Grega Repovž, Taja Kozinc, Igor Jagodic in David Kozinc.
Povezane objave
Ocene komentarjev