Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
nedelja, 24. november 2024
09:00 Kegljanje, Prvenstvo OTS Dolenjske in Bele krajine, moške dvojice, Kegljišče Portoval Novo mesto Novo mesto
16:30 - 18:30 Prosto rolanje, dvorana pri OŠ Dolenjske Toplice
17:00 Jesenski koncert KD Ponočevalci z gosti, KD Trebnje
ponedeljek, 25. november 2024
07:00 - 11:00 Krvodajalska akcija za krajane Birčne vasi, bolnišnica Novo mesto
17:00 Ustvarjalna delavnica, večnamenska dvorana Dvor
VečBela krajina
nedelja, 24. november 2024
09:00 Kegljanje, Prvenstvo OTS Dolenjske in Bele krajine, ženske dvojice, Kegljišče Kanižarica Črnomelj Črnomelj
16:00 Kjer pravljice oživijo: Škratek prijateljček, KD Metlika
19:00 Koncert Klape Kampanel, KC Semič
četrtek, 28. november 2024
17:00 Viniški knjižni moljčki, Spominska hiša OŽ Vinica
17:00 Delavnica ročnih del - klekljanje, Krajevna knjižnica Semič
VečPosavje
nedelja, 24. november 2024
09:00 Čebularski pohod, Parkirišče pri Gostilni Žolnir Kostanjevica na Krki
12:30 Pohod po Telških stezicah, GD Telče
14:00 - 19:00 Rajhenburški dan čokolade, grad Brestanica
17:00 Kulturna prireditev "Tak ti tu je", Gasilski dom Kapele
ponedeljek, 25. november 2024
16:00 Slavnostna podelitev štipendij Občine Sevnica, KD Sevnica
Več11.6.2024 | 10:00 | Tekst: Renata Mikec
Foto: Klemen Bec
14. festival modre frankinje na sevniškem gradu je privabil številne ljubitelje te rujne kapljice. Tam smo ujeli tudi četverico, ki sodi v sam vrh slovenske vinsko kulinarične ponudbe. To so (od leve proti desni) Grega Repovž iz Gostilne Repovž, Taja Kozinc iz Vina Kozinc, Igor Jagodic iz Restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu in David Kozinc iz Vina Kozinc.
Repovž, sicer tudi sommelier in predsednik Združenja JRE Slovenija je bil tudi eden od članov strokovne komisije, ki ji je pri ocenjevanju modre frankinje predsedoval Robert Gorjak, sicer tudi mednarodni ocenjevalec vin, ustanovitelj vinske šole Belvin, dipWSET, Slovenija.
Ljubitelji modre frankinje so lahko to avtohtono slovensko sorto, ki jo je na festivalu ponudilo več kot dvajset vinarjev, poskušali na prireditvenem prostoru, za kulinariko pa so tudi tokrat skrbeli člani Združenja JRE Slovenija. Slastne jedi sta pripravljali ekipi domače Gostilne Repovž ter Restavracija Strelec, ki se ponaša tudi z Michelinovo zvezdico. Festivalsko ponudbo so obogatile še ekipa iz Gostilne Kunst, Aljaž Papež iz Pivovarne APE in Mojmir Dimec z Ovčarske kmetije Urban.
Slika 1: Na fotografiji so Grega Repovž, Taja Kozinc, Igor Jagodic in David Kozinc.
Povezane objave
Ocene komentarjev