Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
sreda, 25. december 2024
17:00 Božični dan - program za otroke, prihod Božička, nastop skupine Help, grad Žužemberk
18:00 31. Božični koncert domačih glasbenih skupin, župnijska cerkev Trebnje
20:30 Advent 2024 - Nuša Derenda, Glavni trg Novo mesto
četrtek, 26. december 2024
10:00 Blagoslov konj, pri cerkvi sv. Štefana Dolenja Stara vas pri Šentjerneju
11:00 35. Žegnanje konj, Osrednji trg Šentrupert
VečBela krajina
sreda, 25. december 2024
13:00 Božične jaslice na Krupi, Hluparjeva žaga Krupa
četrtek, 26. december 2024
08:00 Dan samostojnosti in enotnosti z blagoslovom konj in tržnico domače obrti in kulinarike, Štefanov trg Semič
13:00 - 19:00 Božične jaslice na Krupi, Hluparjeva žaga Krupa
17:00 Božični koncert Mlajšega mešanega pevskega zbora Župnije Semič, Cerkev sv. Štefana Semič
19:00 Koncert: Ide-al & Don't Mind Gravity, Izza grada Metlika
VečPosavje
sreda, 25. december 2024
18:00 MoPZ Slavček: Božični koncert, farna cerkev Velika Dolina
četrtek, 26. december 2024
09:00 Tradicionalni pohod na Polom, Parkirišče pri Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
11:00 29. Žegnanje konj, kapelski plac Kapele
17:00 Pohod z lučkami in ogled jaslic, zbor na kapelskem plac Kapele
17:00 Otroška predstava ''Čarobni prazniki'', pred ŠD Brežice
Več11.6.2024 | 10:00 | Tekst: Renata Mikec
Foto: Klemen Bec
14. festival modre frankinje na sevniškem gradu je privabil številne ljubitelje te rujne kapljice. Tam smo ujeli tudi četverico, ki sodi v sam vrh slovenske vinsko kulinarične ponudbe. To so (od leve proti desni) Grega Repovž iz Gostilne Repovž, Taja Kozinc iz Vina Kozinc, Igor Jagodic iz Restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu in David Kozinc iz Vina Kozinc.
Repovž, sicer tudi sommelier in predsednik Združenja JRE Slovenija je bil tudi eden od članov strokovne komisije, ki ji je pri ocenjevanju modre frankinje predsedoval Robert Gorjak, sicer tudi mednarodni ocenjevalec vin, ustanovitelj vinske šole Belvin, dipWSET, Slovenija.
Ljubitelji modre frankinje so lahko to avtohtono slovensko sorto, ki jo je na festivalu ponudilo več kot dvajset vinarjev, poskušali na prireditvenem prostoru, za kulinariko pa so tudi tokrat skrbeli člani Združenja JRE Slovenija. Slastne jedi sta pripravljali ekipi domače Gostilne Repovž ter Restavracija Strelec, ki se ponaša tudi z Michelinovo zvezdico. Festivalsko ponudbo so obogatile še ekipa iz Gostilne Kunst, Aljaž Papež iz Pivovarne APE in Mojmir Dimec z Ovčarske kmetije Urban.
Slika 1: Na fotografiji so Grega Repovž, Taja Kozinc, Igor Jagodic in David Kozinc.
Povezane objave
Ocene komentarjev