Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
sreda, 3. julij 2024
10:00 Počitniška sreda v muzeju: Olimpijada, Dolenjski muzej Novo mesto
10:00 - 12:00 POLETnice: Delavnica izdelave lesene ladjice, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
10:00 Otroški svet 2024 - Slastna tortica, Park rastoče knjige Novo mesto
17:00 Krka Outdoor festival - kolesarska tura s Tadejem Golobom in pogovorni večer o Jadralnem klubu NM, Goga in KCJT Novo mesto
četrtek, 4. julij 2024
10:00 - 12:00 POLETnice: Delavnica izdelave družabne igre, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
VečBela krajina
četrtek, 4. julij 2024
20:00 Teo Collori in Momento Cigano ter Custodio Castelo & Ana Paula Goncalves, grajsko dvorišče Metlika
petek, 5. julij 2024
17:00 Rojstni dan Hiše dobrot Bele krajine, Mestni trg Metlika
18:00 Odprta vrata - Društvo vinogradnikov Semič, Štefanov trg 7 Semič
20:00 Poletni večeri pred KC Semič - Štrbunk v poletje, ploščad pred KC Semič
sobota, 6. julij 2024
10:00 Pravljica pod čudežnim drevesom, vrt pred knjižnico Črnomelj
VečPosavje
sreda, 3. julij 2024
15:00 - 20:00 Festival mladih - Dan za družine, Grad Sevnica
19:00 Ana Desetnica - Ana Krška 2024 (festival uličnega gledališča), pred KD in Mestni park Krško
četrtek, 4. julij 2024
19:00 Odprtje gostujoče razstave Mestnega muzeja Idrija, Posavski muzej Brežice
20:00 FKK 2024: Okrogla miza in nastop skupine Freekind (22.00), Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
20:00 Adrijana Jelen: Blizu (koncert), atrij Mencingerjeve hiše - PRESTAVLJENO Krško
Več4.6.2024 | 18:00 | M. K.
London/Krško - Evrosadova viljamovka Zima je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC prejela zlato medaljo z najvišjo oceno med viljamovkami
Evrosadova viljamovka ZIMA je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC v Londonu prejela zlato medaljo. Gre za izjemno redko priznanje za slovenske pijače na tekmovanju, ki velja za oskarje med alkoholnimi pijačami, sporočajo iz krškega podjetja. Po zlati medalji leta 2019, ko je prejela 95 točk, in lanski srebrni medalji, je na letošnjem tekmovanju viljamovka Zima prejela 96 točk, kar je bila najboljša ocena med vsemi iz kategorije viljamovk. IWSC je tekmovanje, kjer ocenjujejo vina in žgane pijače, ustanovljeno je leta 1969.
Viljamovka Zima je pripravljena po klasičnem, 50 let starem receptu. Surovine so skrbno izbrane, brez dodanih arom, barvil ali okusov.
Za Zimo se uporabljajo le najboljše hruške iz nasadov, ki so na lokaciji, kjer se je 1952 začelo sodobno sadjarstvo v Posavju, pojasnjujejo v Evrosadu. Hruške so ročno obrane, skrbno uležane in kuhane v majhnih serijah, kar viljamovko bogati z unikatnim okusom. ''Unikaten značaj Zime izvira iz spoštovanja posavske narave, tradicionalne slovenske žganjekuhe in bogate sadjarske dediščine,'' so sporočili iz Krškega.
Evrosad je največji slovenski pridelovalec sadja in zelenjave. Ob viljamovki Zima prideluje še iztisnjene sokove in veliko drugih izdelkov iz sadja in zelenjave, ki so v ponudbi v trgovini Evrosad Tržnica v Krškem.
Slika 1: Foto: Evrosad
Povezane objave
Ocene komentarjev