posavje

Dom kulture bo decembra obnovljen

27.5.2024 | 14:40 | STA; M. K.

Brežice - Notranjost Doma kulture v Brežicah je bila nazadnje obnovljena pred 25. leti in je danes že precej zastarela. Občina Brežice jo namerava zato obnoviti. Pogodbo o tem sta danes podpisala župan Ivan Molan in direktor na javnem razpisu izbranega podjetja Kop Brežice Dejan Bibič.

Dom kulture Brežice

Dom kulture Brežice

Kot je ob podpisu povedala vodja projekta obnove na brežiški občini Suzana Ogorevc, pogodba predvideva razširitev vhoda in avle v sam dom ter celovito obnovo dvorane. "Zdajšnja avla je namreč premajhna za sprejem večjega števila obiskovalcev, prav tako ne omogoča dostopa funkcionalno oviranim osebam," je povedala.

Po obnovi kliče tudi dvorana. Zdajšnji oder je namreč premajhen, interakcija med izvajalci in poslušalci slaba, ozvočenje in razsvetljava pa zastareli, je povedala.

Zamenjave je potrebna tudi oprema, ki jo bodo po besedah župana Molana zamenjali. "Z vsem skupaj verjamem, da bomo bistveno izboljšali pogoje tako za ustvarjalce kot obiskovalce," je dejal.

Dvorana bo sicer po novem imela nekoliko manj sedežev. Zdajšnja jih ima 331, prenovljena jih bo imela 300.

Pred podpisom pogodbe je potekal kratek kulturni program, ki so  ga pripravilo dijaki Gimnazije Brežice – z glasbo se je predstavil godalni kvartet s solistkama Oljo Bizjak in Neli Škofca. Program je potekal v avli doma, ki bo deležna prenove ...

Pred podpisom pogodbe je potekal kratek kulturni program, ki so ga pripravilo dijaki Gimnazije Brežice – z glasbo se je predstavil godalni kvartet s solistkama Oljo Bizjak in Neli Škofca. Program je potekal v avli doma, ki bo deležna prenove ...

... prav tako dvorana.

... prav tako dvorana.

Celoten projekt bo stal 1,6 milijona evrov. Gradbena dela bodo stekla po 25. juniju, končana naj bi bila decembra, ko naj bi za objekt tudi pridobili uporabno dovoljenje.

Po besedah direktorice brežiške izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Simone Rožman Strnad se kulturni ustvarjalci v Brežicah obnove zelo veselijo. Želijo si namreč pridobiti sodobnejši kulturni prostor, ki si ga glede na razvejanost kulture v občini tudi zaslužijo.

Podpis pogodbe

Podpis pogodbe

Zvočni zapisi

Župan Ivan Molan o projektu

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava