posavje

Praznične lučke razsvetlile krške ulice in trge

4.12.2023 | 17:30 | M. K.

Župan Janez Kerin v pravljični družbi (Foto: MO Krško)

Župan Janez Kerin v pravljični družbi (Foto: MO Krško)

Praznične lučke razsvetlile krške ulice in trge

Krško - S prireditvijo Prižig prazničnih luči, ki se je letos z dolgoletne lokacije na Zatonu preselila na Trg Matije Gubca, se je v Krškem tudi uradno začel veseli december. Na prvo adventno nedeljo so namreč prižgali praznične luči, ki so zasijale po vsem mestu.

Zbrane na Trgu Matije Gubca so, kot so sporočili z občine, nagovorili predstavniki organizatorjev – direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško Kristina Ogorevc Račič, predsednik uprave družbe Kostak Miljenko Muha in župan Mestne občine Krško Janez Kerin, ki je s pritiskom na stikalo prižgal praznično razsvetljavo.

Nastopili so Vila Eksena & superjunaki, ki so razgreli predvsem otroke, v nadaljevanju pa je za toplejše ozračje poskrbel glasbeni nastop skupine Vzrock ter topli napitki ter praznični slani in sladki prigrizki lokalnih ponudnikov. Pri organizaciji prireditve je s tehnično podporo sodeloval Kulturni dom Krško. Tudi tokratna prireditev je potekala pod sloganom MANJ plastike, VEČ trajnosti.

Tudi letos na lokaciji v Zatonu ostaja instalacija adventnega venčka, ki je postal razpoznaven element praznične okrasitve v Krškem, Mestni park Krško pa krasijo vilinska krila, ravno tako je bila vilinsko obarvana prireditev na Trgu Matije Gubca, so še zapisali v občinskem sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Galerija (23)

_MO Krsko (01)
_MO Krsko (02)
_MO Krsko (03)
_MO Krsko (04)
_MO Krsko (05)
_MO Krsko (06)
_MO Krsko (07)
_MO Krsko (08)
_MO Krsko (09)
_MO Krsko (10)
_MO Krsko (11)
@@@_MO_Krsko__12_
_MO_Krsko__13_
_MO_Krsko__14_
_MO_Krsko__15_
_MO_Krsko__16_
_MO_Krsko__17_
_MO_Krsko__18_
_MO_Krsko__19_
_MO_Krsko__20_
_MO_Krsko__21_
_MO_Krsko__22_
_MO_Krsko__23_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava