Veterinarska inšpekcija na kmetiji blizu Krškega odvzela 24 glav goveda

17.11.2023 | 11:30

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Krško - V soboto je začela veljati novela zakona o zaščiti živali, ki je med drugim uzakonila prehodne hleve za začasno ali trajno odvzete rejne živali. Prvi večji inšpekcijski odvzem živali se je zgodil četrti dan po uveljavitvi zakona. Veterinarska inšpektorica je na kmetiji v Posavju odvzela 24 glav goveda, poroča Dnevnik.

Kaj konkretno je rejec zagrešil, v inšpekcijskem zapisniku ne piše, prav tako ne, koliko živali je bilo odvzetih.

Lastnik kmetije je za Dnevnik povedal, da je zaradi dogajanja v šoku. Inšpektorica jim po njegovih besedah ni dala možnosti, da bi popravili, če je bilo karkoli narobe. "Ponavadi inšpektor najprej opozori, izda ureditveno odločbo, zdaj pa so kar prišli in na odprtem pašniku, velikem tri hektarje, na silo naložili vseh 24 glav živine," je dejal. Zanikal je, da so bile živali shirane, je pa res, da so bile blatne, saj se je na mestu, kjer čakajo na priboljšek in kjer se napajajo, naredilo blato, je povedal. Ker odvzem dojemajo kot krajo, so na policijo vložili ovadbo.

V Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so bili z informacijami o odvzemu živali za časopis skopi. "Govedo je bilo ograjeno na malem izpustu, ki je bil zelo blaten, brez dostopa do vode in hrane, brez dostopa do hleva oziroma suhega ležišča. Živali so bile prekrite z blatom in veterinarsko neoskrbovane," so navedli.

Po navedbah uprave je inšpekcija v preteklosti na kmetiji že vodila inšpekcijski postopek. Ker je ugotovila nepravilnosti, je izdala ureditveno odločbo, ob kontrolnem pregledu pa so bile nepravilnosti odpravljene. Tokrat je inšpektorica očitno ukrepala brez poprejšnjega opozorila, navaja Dnevnik.

STA; M. K.

Komentarji (5)

21d nazaj 2   (2)   (0)   OceniJožko 
Začelo se je ... uresničevati globalistične cilje. In to kruto in brezobzirno.
20d nazajOcenitrue truic 
Ni se zdaj začelo Jožko, to traja že desetletja intenzivno od 2020. Ne vem kaj si pri nas zamišljajo "komformistični zombiji" - smo del "sistema" v katerega smo se odločili vstopiti prostovoljno , kako naj bomo izzvzeti ? :) Sužnji so zombirani in sledijo agendo, zato se je " začelo" kot praviš, nič se ni začelo to je tu že nekaj desetletij....nič presenetljivega , Evo ga. "Dobro jutro" , je tu, pa še več ga bo..:) Bujrum pravijo v bosni d.o.o.:) kar se seje to se žanje.
20d nazajOcenitrue truic 
Svet je v 3.vojni že nekaj časa, vendar večina tako lepo naprej sanja , da tega ne opazi....zbujanje bo kruto. Borba zla in dobrega , svetlobe in teme je v vrhu....odloča se vsoda človeštva. ZZZZZZZZZ, speči tega ne opazijo...:) Ni časa "teh bedarij" spremljat.....:) enjoy trnuljčice....:)
20d nazajOceniJožko 
Dopolnitev: ... začelo na področju prehrane na naših tleh. Umetno meso že proizvajajo ponekod v svetu. Potem slede črički pa zdrobljen ostali mrčes. Narod pa spi. Tu je temu kmetu v bran stopila vsaj Kmetijsko gospodarska zbornica kar je pohvalno. Samo brez milosti do teh uzurpatorjev, da jim kaj takega več ne pade na pamet !
20d nazaj 1   (1)   (0)   Ocenitrue truic 
še vse kaj veliko hujšega pada v praksi na pamet tem "elitnikom" lokalno in globalno .. zakon ni ovira, oz.je tako naštiman, da jim pomaga pri tem.:)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava