Marko Radovanović iz Ljubljane v Novo mesto

26.9.2023 | 08:10

Marko Radovanović (Foto: STA)

Marko Radovanović (Foto: STA)

Foto: Liga ABA

Foto: Liga ABA

Novo mesto - Srbski košarkarski krilni center Marko Radovanović se po dveh sezonah pri Cedeviti Olimpiji seli v Krko, je v sporočilu za javnost zapisala slovenska prvoligaška ekipa iz Novega mesta.

"V prvi vrsti sem zelo vesel, da sem postal član Krke. To bo že moja tretja sezona v Sloveniji, kar mi bo pomagalo pri hitrejši prilagoditvi na novo sredino. Pričakujem, da bomo kot ekipa ustvarili dobro vzdušje in s tem naredili osnovo za dober začetek sezone," je ob prihodu v dolenjsko prestolnico dejal 27-letni in 208 cm visoki Srb.

''Zavedamo se, da nas čaka zahtevna sezona. Pri uresničitvi zastavljenih ciljev bomo potrebovali širok nabor kvalitetnih igralcev. Mednje sodi tudi Marko Radovanović. Verjamem, da nam bo v pomoč pri doseganju dobrih rezultatov,'' je ob podpisu pogodbe z novincem povedal direktor KK Krka Jure Balažić.

Radovanović je večji del svoje kariere preživel v beograjskem FMP-ju. Vmes je bil tudi član Crvene zvezde, v sezoni 2016/2017 je bil posojen v Borac. Bil je član srbskih reprezentanc U16, U18 in U20, za člansko reprezentanco je zaigral v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava