Učenci OŠ Trebnje drugič zapored v polfinalu državnega prvenstva v nogometu

27.3.2023 | 11:00

Učenci OŠ Trebnje drugič zapored v polfinalu državnega prvenstva v nogometu

V sredo, 22. 3. 2023, je bilo v OŠ Trebnje eno izmed osmih četrtfinalnih tekmovanj v dvoranskem nogometu. Poleg naše šole so igrale še OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka, OŠ Karla Destovnika Kajuha Ljubljana in OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica.

Naši fantje so se v prvi tekmi pomerili z OŠ dr. Franceta Prešerna in jih po vrhunski igri visoko premagali. Že po prvem polčasu so vodili s 3 : 0. Strelca sta bila Jan Šalehar in Sergej Stojanović - dvakrat. V drugem polčasu so zaigrali vsi fantje in nasprotniku nasuli še štiri zadetke. Trikrat je zadel Jan Šalehar, enkrat pa Sergej Stojanović.

V drugi tekmi so se pomerili z OŠ Cvetka Golarja in po zelo slabi igri v prvem polčasu zaostajali z 2 : 0. V drugem polčasu so zaigrali bolje, a so vse priložnosti ostale neizkoriščene. Šele par minut pred koncem je zadel Ožbej Stopar Golob, ki je postavil končni rezultat – 3 : 1.

Zadnja tekma je odločala, kdo bo potnik v polfinale, saj je OŠ Karla Destovnika Kajuha prav tako zabeležila zmago in poraz. Našim fantom je zadostoval že neodločen rezultat zaradi boljše razlike v zadetkih. Začeli so bolje, kot so prvo tekmo, si priigrali nekaj priložnosti, a nobene izkoristili. Nato pa so pričeli delati nerazumljive napake in dopuščali nasprotniku neovirane strele na vrata. Po prvem polčasu se naša mreža ni zatresla kljub številnim priložnostim. Največ zaslug za to je imel vratar Žan Peterle. V drugem polčasu so učenci končno zaigrali bolje in ko je od daleč zadel Ožbej Stopar Golob, se je zdelo, da so zlomili nasprotnika. A veselje je trajalo le nekaj sekund, saj so Ljubljančani že v naslednjem napadu izenačili. Ko je pet minut pred koncem tekme Ožbej Stopar Golob še drugič zadel, je tudi nasprotnik popustil, tako da so učenci tekmo mirno pripeljali do konca.

V polfinale sta se na koncu uvrstili OŠ Cvetka Golarja in OŠ Trebnje.

Za našo šolo so igrali: Sergej Stojanović, Luka Kirm, Žan Peterle, Leon Longar, Ožbej Stopar Golob, Tilen Korelc, Mark Zorman, Vid Zaletel, Jan Šalehar in Aljaž Rozman.

Vsem učencem čestitamo za ta uspeh.

Tekst in foto: Smiljan Pristavnik

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava