FOTO: V Velikem Podlogu odprli novo šolo

26.9.2022 | 12:30

 FOTO: V Velikem Podlogu odprli novo šolo
 FOTO: V Velikem Podlogu odprli novo šolo

Veliki Podlog/Krško - V Velikem Podlogu pri Krškem so ob 120-letnici podloškega šolstva proti koncu prejšnjega tedna uradno odprli novozgrajeno šolsko stavbo z otroškim vrtcem. Trak so prerezali župan Mestne občine Krško Miran Stanko, v.d. generalnega direktorja Direktorata za investicije na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Iztok Žigon, ravnateljica Osnovne šole Leskovec pri Krškem Jožica Repše in predsednica sveta KS Veliki Podlog Karolina Cizerle. Celotna naložba je stala približno 3,5 milijona evrov, 1,1 milijona evrov je prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Preostanek je pokrila Mestna občina Krško.

Novo poslopje za podružnično osnovno šolo in vrtec so zgradili v bližini stare šole v Velikem Podlogu.

Z novimi nekaj manj kot 1400 kvadratnimi metri uporabne notranje površine pa so po prostorski stiski, ki je pestila staro šolsko zgradbo, dobili bistveno več sodobno opremljenega prostora z igralnimi in učnimi površinami.

Otroškemu vrtcu, ki ga v tekočem šolskem letu obiskuje 70 otrok, so namenili štiri oddelke oz. igralnice, podružnični osnovni šoli pa štiri učilnice.

Podružnično Osnovno šolo Leskovec pri Krškem v Velikem Podlogu v zadnjem šolskem letu obiskuje nekaj manj kot 70 učencev prvih štirih razredov.

Graditi so začeli maja lani.

M. K.
Foto: Občina Krško

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava