Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
petek, 3. januar 2025
20:00 Jazz večer: Tomi Purich Balkan Jazz Group, LokalPatriot Novo mesto
sobota, 4. januar 2025
08:00 Pohod na Boč (978m), zbor pri OŠ Bršljin Novo mesto
19:00 Dalmatinski večer s Klapo More, Hotel Pri Mostu Dolenjske Toplice
nedelja, 5. januar 2025
17:30 Pokušina poprtnikov ob zaprtju razstave jaslic, vas Gradež
19:00 Božični koncert ŽPZ Biser - Novomeški sakralni abonma, stolnica Novo mesto
VečBela krajina
sobota, 4. januar 2025
21:00 Koncert: Masayah, Izza grada Metlika
torek, 7. januar 2025
09:30 Usposabljanje za starejše voznike, KD Metlika
17:00 Bralni klub, Krajevna knjižnica Semič
17:30 Joga za otroke, Knjižnica Črnomelj
18:00 Predavanje "Z jadrnico okoli sveta", Knjižnica Črnomelj
VečPosavje
petek, 3. januar 2025
17:00 Zaključek Vencembra, KD Loka Loka pri Zidanem Mostu
torek, 7. januar 2025
18:00 Muca Copatarica, KD Krško
sreda, 8. januar 2025
18:00 Matic Kocijančič: Smoletova Antigona skozi čas - predavanje in pogovor, Klub KDK Krško
petek, 10. januar 2025
19:30 Dominik Smole: Antigona (poetična politična drama), KD Krško
sreda, 15. januar 2025
16:00 Vodstvo po razstavi in pogovor: 50 let temeljev za nuklearko, KD Krško
Več30.10.2019 | 13:05 | M. L.-S. Foto: CPT Krško in Peter Irman
Krško - CPT Krško je kot nosilec in koordinator posavskega produkta Okusi Posavja postavil platformo za uspešno sodelovanje in povezovanje posavskih ponudnikov. Ti so z letošnjim Tednom okusov Posavja naredili prve korake v smeri razvoja gastronomske znamke, ki bo združila najboljše kuharje, vinarje, pivovarje in pridelovalce v regiji.
V okviru izvajanjem skupnih promocijskih aktivnosti, ki bodo krepile omenjeno znamko skozi celo leto, so se pretekli vikend Okusi Posavja predstavili na Dunaju.
V sklopu prestižnega Festivala oranžnih vin na Dunaju je najprej na slovenskem konzulatu v prisotnosti veleposlanice na Dunaju mag. Ksenije Škrilec ter predstavnika STO na Dunaju Jana Ciglenečkija potekala tiskovna konferenca za avstrijske medije. Tam se je kot ena izmed treh regij predstavila tudi posavska. Za kulinarični presežek je poskrbel izvrsten kuhar Jure Tomič iz Ošterije Debeluh, za vinsko spremljavo so organizatorji izbrali vina Keltis iz Bizeljskega. CPT Krško je pripravil promocijskim material za novinarje, vključno s ponudbo gastronomskih tur po Posavju.
Sledila je predstavitev v Museums Quartier sredi Dunaja, kjer je potekal Festival oranžnih vin z okoli 80 vinarji in ponudniki iz 13 držav. Okuse Posavja so zastopali: Ošterija Debeluh, Vinarstvo Kerin, Vinarstvo Keltis, Klet Molipachi, Klet Lipej ter CPT Krško skupaj z Mariborom in Vipavo, kot eden od regijskih destinacij.
Naslednji dan je v Ljubljani potekala tiskovna konferenca za najavo prestižnega gastronomskega vodnika Gault & Millau za leto 2020. Na gala večeru 13. novembra bodo namreč razglasil prejemnike prestižnih nagrad v svetu gastronomije. Najboljši Okusi Posavja bodo zastopani tako v vodniku, kot tudi na gala večeru. V vodniku bo prav tako na več straneh predstavljeno Posavje.
Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija ter priznana vinska akademikinja je povedala, da bo 13. novembra jasno, kdo je med najboljšimi, vključno z nekaj novimi kakovostnimi restavracijami, vinarji, manjšimi pivovarnami, turističnimi kmetijami ter prepoznavnimi slovenskimi živilskimi izdelki. Okuse Posavja sta na tiskovni konferenci poleg direktorice Slovenske turistične organizacije Maje Pak predstavila Ksenja Kragl in direktor Evrosada Boštjan Kozole, ki je tudi letos ponosni partner gastronomskega vodnika.
Galerija (11)
Slika 1: Okusi Posavja na predstavitvah doma in v tujini
Slika 2: Okusi Posavja na predstavitvah doma in v tujini
1/11: krskopom001
2/11: krskopom002
3/11: krskopom003
4/11: krskopom004
5/11: krskopom005
6/11: krskopom006
7/11: krskopom007
8/11: krskopom008
9/11: krskopom009
10/11: krskopom010
11/11: krskopom011
Povezane objave
Ocene komentarjev